Wow, vilken vändning mot Waves

489
Foto: rasmustynander.se

Efter 20 minuter av den tidiga seriefinalen såg det mycket mörkt ut. Lindås ledde med fyra mål i första pausen. Men sakta men säkert började FBC hämta in Waves försprång. Och efter andra perioden var det kvitterat. I sista perioden avgjorde Sara Grafström i powerplay. En galen vändning som gav tre viktiga poäng.

Det var ett taggat Lerum som satte full fart från början, men redan efter några byten började Lindås äta sig in i matchen. Det var chanser åt bägge håll, men det blev Lindås som gjorde första målet. Lerum fortsatte att trumma på, men istället för en kvittering så utökade Lindås från ingenstans sin ledning i slutet av perioden – och det skulle komma mer. Direkt på tekning efter tvåan står det plötsligt 0–3 och mardrömsperioden avslutas med ännu ett Lindåsmål. Precis som i fjol släpper vi in en boll med en sekund kvar av förstaperioden.

Vi kom inte upp i våran vanliga nivå i första perioden. Men så länge vi spelar den innebandyn vi kan så klarar vi av att vända vad som helst, sa backen Sara Grafström.

I andra perioden såg FBC ut att ha repat mod och spelade med större pondus. Passningsspelet fungerade allt bättre och Lindås fick jaga mycket boll. Men första reduceringsmålet dröjde nästan åtta minuter då Nina Olsson trycker in bollen i krysset. Några minuter senare slår Nina till igen, i powerplay hittar hon målvaktens andra kryss.

Nu får Lerum luft under vingarna på allvar och Lindås tvingas att arbeta allt oftare utan boll på egen planhalva. I den fjortonde minuten är det dags för tvåmålsskytt Olsson att servera Sandra Hawerman en smörpassning. Och när Annie Dristig trampar runt målet och trycker in bollen köksvägen så ser Lindås otroligt tunga ut.

Det är ännu en gång HOD-kedjan som står för målen. Andrafemman rullar mycket boll och skapar många chanser, men i dag var målramen i vägen.

Ett mål till räckte
I tredje perioden är det tydligt att FBC försöker hålla ett högt bolltempo och Lindås har fullt upp med att hålla positionerna. Efter fem minuter drabbas Lindås av en utvisning. Lerum gör ännu ett bra powerplay och bollen hamnar hos Sara Grafström som trycker in ledningsbollen mellan benen på målvakten.
Det var helt löjligt underbart! Vi hade kommit tillbaka från 0–4 till 4–4 och så tar vi äntligen ledningen. Sen var de bara att stänga matchen och kamma hem tre helt fantastiska poäng, sa Grafström efter matchen.

Hemmalaget fortsatte mycket riktigt att kontrollera spelet. Det blir ändå farligt i slutet av matchen när Lindås plockar ut målvakten. Men det gick vägen. Och sällan har väl den hemska slutsignalen låtit så underbart. Jublet efteråt var av bästa TV-pucken-klass.  Andra femma och går in och kör och skapar och skapar rullar bollen dom var värda minst ett mål idag min målramen var i vägen.

Hundraprocentiga i powerplay
Det som skiljde lagen åt i slutänden var spelet i numerärt överläge. Det var ingen elak match, bara två gånger satt en Lindåsspelare på botbänken. Men detta utnyttjades vid bägge tillfällena av Lerumstjejerna.

Denna seger kan visa sig vara mycket viktig när tabellen summeras i mars. Och jösses, vilken självförtroende-boost detta måste vara för tjejerna.


Om bilder
Vi äger inte själva rättigheterna till alla bilder vi publicerar på hemsidan. Vi måste därför först få en förfrågan för att kunna ta ställning till ett eventuellt användande. Byline ska alltid anges. Bilder på FBC Lerums officiella sidor på Facebook, Instagram och Twitter får självklart delas från sin ursprungliga plats, men de får aldrig kopieras för att användas på annan plats, utan tillåtelse från FBC Lerum. Det gäller även i de fall då bilden först delats av annan användare.