Cedergren: ”Kalmarsund svarar nog ganska bra på vårt fysiska spel”

176

Vår nye målvakt Oliwer Cedergren, som ursrpungligen är från Jönköping, men som kom från Karlstad IBF i somras, tror på en tuff match mot Kalmarsund. Han berättar att han är otroligt nöjd med dem i laget som står honom allra närmast.

– Räknar jag bort matchen mot Fagerhult så är jag relativt nöjd med mitt spel. Det jag är mest nöjd är faktiskt försvararna. De sliter otroligt hårt framför mig och underlättar mitt arbete enormt.

Är du en sån där målvakt som brukar studera motståndarna i förväg?
– Väldigt lite faktiskt, många lag har jag mött såpass många gånger att det på något sätt sitter i bakhuvudet. Men jag brukar kolla ett lags highlights innan vi möts, det ger en snabb blick i hur de gör sina mål och hur de tänker med sitt anfallsspel.

Finns det mycket att vinna som innebandymålvakt om man kollar in motståndarna lite extra?
– Om man aldrig mött laget innan tycker jag nog det. Man kan hitta lite tankar bakom deras anfallsspel och därmed vara lite förberedd. Samtidigt får man aldrig överanalysera. Innebandy handlar mycket om tillfälligheter och det är just det som brukar avgöra en tight match. Precis som förra helgen möter vi ett lag som gjort en lång bussresa.

Hur mycket stör en sådan resa egentligen inför match.
– Det är annorlunda att förbereda sig i en buss. Samtidigt är det en vana för många lag. Skulle inte vilja påstå att det sliter speciellt mycket att sitta i en buss egentligen, det handlar om att hitta en rutin som funkar på bortaresorna. Vi kör t.ex. med ett quiz mot resans slut, det får alla att vakna till. Sen brukar jag och Skoglund vinna också, det gör inte saken värre, hehe.

Vad vet du då om Kalmarsund?
– Vi har mött varandra några gånger, framför allt är det jättetrevligt med smålänningar på besök. Det är ett riktigt tungt lag, fysiska och energiska. Alla dessa Nilssons är ju bra, men jag brukar inte lägga fokus på några speciella spelare.

Hur tror du matchen kommer att se ut spelmässigt och målmässigt?
– Jag tror det kommer att smällas på en hel del. Vi är ganska fysiska av oss och Kalmarsund kommer nog svara ganska bra på det. Det kommer bli en match med högt tempo med fokus på anfall tror jag, har för mig att de är rätt offensiva. Vi tummar inte på defensiven och med det hoppas jag på få mål bakåt och många framåt.


Text och Foto: Mikael Karlholm.