Bra insats av herrarna räckte inte till poäng

916
Fredrik Bäckman gjorde, liksom Alexander Johansson, två mål i matchen mot serietvåan.

En lördagsmatch mot Jönköpings IK stod på programmet för herrarna. Laget var rejält revanschsuget efter förlusten ute på Gotland, och FBC gjorde en fin insats, trots en dålig start.

Tyvärr hann knappt matchen börja innan Jönköping tar ledningen. Det blev inte bättre när man redan efter fem minuter när Jönköping satte tvåan. Men nu började Lerum tugga igång maskineriet och efter ett numerärt underläge fick man chansen i powerplay.

Richard Westman hittade Pontus Persson och FBC hade reducerat. I nästa Powerplay kom kvitteringen från Fredrik Bäckmans klubba på pass från Pontus Persson. Bortalaget skapade ett flertal lägen utan att få in bollen. Innan perioden var slut hade Jönköping återigen tagit ledningen. Lerum vann skotten med 10–7.

Scenario var det samma i den andra perioden. Jönköping gör ett tidigt mål och Fredrik Bäckman reducerar. I sitt första byte gör Tomáš Sladký kvitteringsmålet på pass från Alexander Johansson. JIK fortsätter skapa vassa lägen men Viktor Wedlin i målet är utmärkt och står för kanonräddningar matchen igenom.

Innan andra perioden är slut har Jönköping gjort 6–4, bara sju sekunder innan slutet. Men tre sekunder senare får vi ett frislag Anton Olofsson sätter reduceringen, med två sekunder kvar på klockan. JIK vann skotten med 10–5.

Tredje perioden var även den jämn och FBC kvitterade redan i andra minuten genom Alexander Johanssson. Det var en rejäl kamp och chanser åt båda hållen. Jönköping tar ytterligare en gång ledningen och ett tappert Lerum sliter i nio minuter för att få in kvitteringen. Tyvärr lyckas man inte denna gång. Sista Jönköpingsmålet görs i tom bur. Pontus Persson fick priset som FBC Lerums bästa spelare.


Nästa helg är det dags för derby mot IBF Göteborg i Rydsberg på söndag 16.00.

Text: Martin Leeman. Foto: Mikael Karlholm.

MATCHFAKTA