Olsson: ”Vi måste våga lita på varann”

883

Nina Olsson utsågs efter slutsignalen mot Lindome till bästa spelare i FBC Lerum. Vi haffade Nina för att ställa några frågor. Hon var nöjd med uppladdningen, men förstås inte med slutresultatet.

– Det kändes bra redan från uppvärmningen tycker jag. Vi hade bra fart och rätt fokus. Vi visste att det skulle bli en fysisk match, så det var vi förberedda på. Men vi fullföljer inte helt våra löpningar och tyvärr släpper vi in Lindome lite för lätt in i matchen. Sen är det bara att gratulera Lindome som utnyttjar planens ytor, de skjuter tidigt och från alla håll, då blir det lättare mål helt enkelt.

–  Vi gillar tuffa tag, så det tycker jag inte missgynnar oss. Det är det faktum att vi hamnar på efterkälken, som gör oss sårbara.

Ni var bra med i två perioder, vad sa ni till varandra inför sista?
– Vi skulle bara pumpa på. Skjuta mer från alla positioner. Men framför allt jobba hårt över hela banan och fortsätta vara fysiska framför mål. Både vårt eget och deras.

Varför gick det som det gick i dag? Från sidan såg det ut som FBC fick slut på energi…
– Det blev stundtals långa byten, då det spelades boxplay och powerplay. Vissa fick nog inte bytt i tid. Lindome körde på med högt tempo hela tiden, så det blev svårt att hitta lucka för byten emellanåt. Båda lagen har många unga och löpvilliga spelare. Det blir då lätt Hawaii-spel och det blir ingen riktig struktur. Vi tappar vårt fokus där och hamnar i obalans, då tas lite felbeslut och Lindome tar vara på sina chanser.

Det rann iväg lite väl mycket på slutet, eller vad säger du?
– Att det rinner iväg lite spelar egentligen ingen roll. Vi tar ut vår målvakt och går fullt ut för att försöka reducera. Hade vi fått utdelning tidigt i vårt spel 6 mot 5, så hade det kanske sett annorlunda ut. Men det är inte där i slutet som vi förlorar matchen. Det är under spelets gång där vi tar för få avslut.

– Vi måste fortsätta jobba som ett kollektiv och våga lita på varann. Vi har stött lite högre upp och spelat nästintill man-man, vilket vi inte är helt vana vid heller. Det visar sig tydligt i sådan här matcher tycker jag. Vi är lite otrygga i det.

– Men i det stora hela vill jag ändå ge vårt lag ett stort godkänt. Vi förlorade två matcher mot ett bra lag. Men serien är lång och består av fler duktiga lag, så fokusen på nästa match har redan börjat. Nu behöver vi inte tänka mer på Lindome, de är glömda. Nu taggar vi för Surte!