Hett derby mot Lindås

322

Efter den härliga segern i sudden death ser vi fram emot ett hett derby mot Lindås nu på lördag kl 15.00 i  Salming Arena.

Det är dock ett brandskattat FBC Lerum som fortsätter ha otur på skadefronten. Förutom att det förmodligen ser ut att Tomas Sladky får vila även denna helg drog Niclas Skoglund på sig en ”lower-body-injury” som enligt läkarna kommer att ta upp till 6 veckor komma tillbaka ifrån. Två av centrarna är alltså borta vilket innebär sina utmaningar för lagledningen att få ihop ett vältrimmat och välfungerande lag. Nu har man dock fått tillbaka Johan Dahlqvist och i sista stund har sportchef Mattias Flodén löst så att publiken kommer att få se ett välbekant ansikte i Salming Arena. Förra säsongens starka center William Lindh lånas under våren ut från Pixbo och gör alltså debut i dagens match.

William har tränat under veckan och har självklart blivit en injektion i truppen och är självklart ett starkt kort då han sedan början av säsongen tränat, spelat och umgåtts med sveriges idag bästa lag Pixbo som leder Superligan.

Lindås på gång och man hade Höllviken på kroken på bortaplan men fick till slut se sig slagna mot årets seriesuveräner. Lindås är säkert också revanschsugna efter förlusten med 5-4 efter sudden death mål av FBC genom – ja, självklart Pontus Persson.

Det låter som att det är många som kommer att sluta upp i Salming Arena och vi ser fram emot ett rafflande derby. Klicka på länken nedan för en intervju med förra matchens tvåmålsskytt, Fredrik Bäckman, som tycker till om Örebrosegern och Lindåsmatchen.

Intervju med Fredrik Bäckman inför Lindås – FBC Lerum lördag 15:00 i Salming Arena, Askim.

Publicerat av Martin Leeman den 13 januari 2016