Oavgjort mot Lindås i Dam-JAS

426

Det blev oavgjort, 2-2, i det sena Dam-JAS-mötet på onsdagskvällen mot Lindås vilket innebär att fjärdeplatsen fortfarande finns inom räckhåll men det är klar fördel Lindås.

Lindås fick en smakstart när det tog en tidig ledning efter drygt tre minuter. Efter det 0-1 så tog Lerum över taktpinnen och tryckte tillbaka Lindås rejält. Lerum spelade runt i Lindås zon och skapade mängder med chanser som dock inte va riktigt heta. Efter tolv minuter så hittade Emelie Larsson över med en passning genom Lindås boxen och Moa Svan kunde trycka in 1-1. Lerum fortsatte efter målet att ha kommandot, men utan att få in någon mer boll i första perioden.

Andra perioden blev väldigt lik den första. Mycket boll för Lerum som nu började komma till allt farligare målchanser och ett ledningsmål hängde i luften. 2-1 målet kom också när Sandra Hawerman fullkomligen bombade in bollen i bortre krysset efter drygt tolv minuter. Det var nära en utökad ledning för Lerum vid flertalet tillfällen, men 2-1 stod sig.

I den tredje perioden fick Lerum en mardrömstart när man lite för enkelt släppte in 2-2 efter bara fyra sekunder. Det var ett mål som stärkte gästerna och spelet jämnades ut. Lindås klev högre i sin press och kom till ett antal målchanser, men det var fortsatt Lerum som hade kommandot. Moa Svan försökte köksvägen två gånger om och var centimetrar från att få in bollen. Johanna Bistedt hade en boll som såg väldigt inne ut, men domarna vinkade avvärjande. Med drygt fem minuter kvar fick Lerum ett powerplay och fortsatte skapa lägen, men när Lindås blev fulltaligt så tog gästerna kommandot och var närmast ett segermål i slutet av matchen. Det slutar ändå 2-2 och kampen om fjärdeplatsen fortsätter mellan lagen.