William Lillienberg till A-truppen

571

William Lillienberg, 16 år och egen produkt, har i dagarna tecknat ett avtal med sin moderklubb. William har under senaste säsongen ingått i en lärlingsgrupp och tränat med A-truppen. Nu flyttas han upp permanent till A-truppen.

#66 William Lillienberg:
-Det är ju en dröm som man haft sedan lång tid. Så jag är riktigt glad och nöjd, man känner att allt slit lönar sig nu! Jag vill också tacka alla som hjälp och stöttat mig under säsongen och jag vill ge ett stort tack till div 3-laget.

Mattias Flodén, sportchef FBC Lerum:
Mattias Flodén-De viktigaste delarna för William att utveckla är beslutsfattandet med och utan boll samt fysiska egenskaper som kan hjälpa honom i kampmoment och duellspel. Det här är viktiga delar för en ung spelare för att kunna hantera seniorspel på denna nivå.

-Satsningen på vår juniorverksamhet har snabbt gett resultat och vi kan nu flytta upp ytterligare en junior till A-laget. William är en spelare som alltid sköter sin träning. Han är en modernt spelande back med ett utvecklat rörelsemönster.

-Att vi nu flyttar upp även William Lillienberg ligger helt i linje med hur vi vill bygga laget för framtiden. Fokus på utveckling, hållbarhet och långsiktighet med lokala spelare.

Fakta William Lillienberg
Ålder: 16
Position: Back
Klubbfattning: Left
Tröjnummer: 66