Kapten Westman är superladdad

365

Så är det äntligen seriepremiär för vårt herrlag som i morgon tar emot Borås i Rydsberg kl 16. Kapten Rickard Westman ser fram mycket mot matchen och ger oss sin bild av läget.

En ovanlig situation för dej – det var längesen du hade premiärmatch i div 1. Hur känns det?

Ja, premiär i division 1 var längesen, men känslan är alltid densamma inför en premiär oavsett division, spännande och en gnutta pirrigt!

Vad säger du om försäsongen?

Försäsongen har varit bra. Vi har jobbat hårt på att få ihop gruppen socialt, och gjort det bra. Innebandymässigt vill vi iår kunna bjuda publiken på en fartfylld innebandy, med skillnaden att vi vill göra det med bollen, och inte utan.

Det är mycket nytt i FBCs herrlag denna säsong – hur ser du på det?

En väldigt vanlig frågeställning tycker jag. Inför varje säsong, varje år, de senaste 5-8 åren så har mitt lag format en ”ny” uppställning spelare. Så det enda jag egentligen kan svara på frågan är att det känns precis som vanligt!

Borås i premiären – traditionellt rätt jämna matcher. Vad tror du det blir för matchbild?

Svårt att säga vad för matchbild vi har att vänta. Jag vill ändå tro och hoppas på att vi blir det mer spelförande laget, det trivdes vi med förra året mot alla lagen.

Vem/vilka tror du blir säsongens överraskningar?

Den frågan får du nog ställa till mig igen när serien har avverkat 6-7 omgångar. Men jag vill nog kanske höja en varningens finger för Floda IBK. Fast det kanske inte är någon överraskning? De känns otroligt bekväma i sitt grundspel.

Vad ska vi ha för förväntningar på FBC i år?

Vi i laget förväntar oss att vi ska spela ihop tillräckligt med poäng för ett kommande kvalspel. Så den känslan tycker jag att ni andra borde haka på!

Din egen form och inställning till säsongen?

Formen känns bra. Fått två ordentliga försäsonger med världens bästa fystränare, så något annat vore en missbedömning. Jag ser med förtjusning fram emot höstens alla derbyn.

Vad blir det imorgon och vem blir matchens lirare hos FBC?

Vi hoppas helt klart kunna ge Borås en bra fajt som slutar med uddamålsvinst. Matchens kille blir Johan Dahlqvist, sett otroligt het ut under hela försäsongen!