Radarparet som inte vill sluta

602

Herrlagets andra sejour i Allsvenskan kommer även denna gång att ha Martin Norberg och Mikael Bäckdahl som otroligt viktiga pjäser i ledarstaben.

Allsvenskan en gång till – är det revansch som gäller för er?

MN: Revansch ja! Denna gång ser jag bara att vi hänger kvar. Vi får bygga på lång sikt och det hade varit roligt om vi ligger kvar i Allsvenskan när vi går in i vår nya arena.

MB: Grym revanschlust.Det är i Allsvenskan som FBC hör hemma Lagbygget gick lite för fort och fel förra gången och därför har vi byggt om och fått till en homogen grupp som kan gå långt på sikt.

Ni har ju roller i FBCs allsvenska lag som är oumbärliga men som inte syns så att säga. Otacksamt jobb eller?

MN: Inte alls otacksamt jobb. Man ger till gubbarna och får mycket tillbaka av dem.

MB: Inte otacksamt att jobba med dessa killar som är riktigt roliga och ger energi.

Vad är det som ger er energi och lust att fortsätta ännu en säsong?

MN: Det finns ju inget roligare att komma ner till hallen och man får lyssna och höra på snacket. Jag har ju haft mina grabbar i innebandyn också men inte längre.

MB: Att få vara delaktig i klubben samt att vi i FBC skall spela i Allsvenskan i den nya arenan.

Ni var ju med vid förra allsvenska sejouren och den ganska samma återresan. Kan ni beskriva hur hela den resan har varit för dig?

MN: När vi åkte ur förra gången så var det jobbigt men när vi kvalade till Allsvenskan våren 2017 och åkte på däng med tre sekunder kvar – då var det riktigt jobbigt. Bussresan hem var den längsta och mest tysta man har varit med om.

MB: Den förra allsvenska säsongen var riktigt tung, både för killarna och för mig själv, man hatar ju att förlora. Sen även det första kvalet 2017 där vi var 3 sekunder från att gå upp. Men nu i det andra kvalet i april var det så jädra gött att gå upp igen, och det var inget snack om det – vi hade bestämt oss tidigt.

Nu blir det mer resor kommande säsong och många mil i buss.Hur påverkar det ert jobb?

MN: Många mil kommer det att bli i år, men det är bara att bita ihop. Jobbet kommer att bli lidande, ja, men man har bra jobbkompisar som förstår.

MB: Bussresorna kommer att ta på krafterna, som tur är har jag ett ganska fritt arbete där jag kan styra min arbetstid, därför kan jag komma tidigt till träningar och matcher och förbereda, samt att sätta på en balja lut som killarna uppskattar.

Nu blir det nya en hel del nya, unga ansikten i laget. Hur ser ni på det?

MN: Skall bli roligt med nya spelare och nytt att bygga på.

MB: Klart det är tungt när killar försvinner från laget som man har tagit hand om men det gäller att få in de nya så fort som möjligt in i The red machine.

Vad tror ni om FBCs chanser och placering i serien?

MN: Många tippar oss sist. Det får dom jättegärna göra. Mitten tror jag att vi kommer.

MB: Många har tippat att vi skall åka ut, men vi ska visa dom. Jag tror att vi blir ett mittenlag, hänger lite på vad vi får in för nya spelare.