Ytterligare ett nyförvärv – Martin Roos

807

FBC Lerum fortsätter att fylla på med nya, intressanta spelare och nu vill vi välkomna Martin Roos från Pixbo till laget.

Vi presenterar ännu en kraft till FBCs allsvenska lag och ber dig, Martin, att presentera dej för vår publik, tack!

Hejsan och tack så mycket!

Jag är en glad och trevlig kille från Kungsbacka på 21 vårar. På dagarna jobbar jag som servicerådgivare på Volkswagen och på fritiden så uppskattar jag att umgås med vänner och familj samt all sorters av träning. Följer gärna fotboll och hjärtat slår lite extra för Bayern München samt Gais. För er som läser vidare trots att jag är gaisare så är jag även svag för matlagning och speciellt sötpotatis. Det ser man mer än ofta i min matlåda.

Min innebandykarriär startades som många andras redan vid barnsben och i föreningen Varla IBK. Satsningen gick vidare till Lindomes duktiga juniorer vid 13-14 års ålder där många valde fotboll och jag valde innebandy-satsningen lite lätt. Lindome som var bland de bästa i Sverige vid den tiden. I samband med mitt gymnasieval på Hulebäcksgymnasiet och NIU (inriktning innebandy) så valde jag att fortsätta satsa och lättast för egen del var kombinera studierna med spel i Pixbo Wallenstam och rödvit tröja.

Hur länge har du varit ett namn för FBC?

Det kan nog bara FBC svara för men Lerum blev ett alternativ för mig när de gästade allsvenskans finrum och för lite drygt en månad sen hörde de av sig så förhandlingarna har gått relativt snabbt men enkelt.

Vad kan vi förvänta oss att se när Martin Roos går in på plan?

En pigg vinnarskalle med bra mentalitet som bidrar med positiv energi både på plan och bänken.

Gillar mycket fart under fötterna och ganska sköna handleder.

Vilka är dina styrkor och vad vill du utveckla?

Mina styrkor är enligt spelare att jag sprider mycket energi och är väldigt träningsvillig.

Jag vill alltid tävla och älskar att utmana mig själv och vänner.

En av mina svagheter är att jag sätter för höga krav på mig själv och folk nämner att jag borde använda mitt fysiska spel samt mer avslut vilket jag håller med till 100 %.

Har det varit innebandy bara för dej?

Jag har spelat fotboll och handboll sedan barnsben. Fotbollen gick längst i kombination med innebandyn men i gymnasietider så fick fotbollen tyvärr avslutas.

Hur såg förra säsongen ut för din egen del?

Förra säsongen var väldigt positiv och utvecklande för egen del. Jag tillhörde Pixbos SSL-lag och fick mycket förtroende under försäsong i matcher såsom Falun i finalen av 2017 upplaga av Czech Open och fick även testa på lite SSL-spel under hösten. Höstsäsongen kombinerade jag med spel i div 1 för utvecklingslaget tills februari månad då jag körde SSL fullt ut resten av säsongen.

Vad har du fått för intryck hittills av FBCs herrspelare, ledare mm?

Fantastisk organisation ! Mycket eldsjälar runt omkring och magiska lagkamrater. Svårt att inte trivas i detta underbara gäng och likaså stab.

Vad ser du mest fram emot denna säsongen?

Jag ser fram emot att få testa på allsvenskt spel tillsammans med ett gött gäng.

Och så högaktuell fråga – Var kollar du på kvartsfinalen nånstans och med vilka?

Kommer kika på kvarten i Lindome med några välkända innebandyikoner.

Coach Mattias Flodén uttrycker sig så här om Roos:

”Martin Roos blir ett fint tillskott. Han har tränat kontinuerligt med Pixbos SSL-trupp och är en ambitiös och målmedveten spelare som kommer utvecklas och växa ytterligare i vår allsvenska verksamheten.

Sett till truppstrukturen så är det extra välkommet med en rightare på vänstermittpositionen och i powerplay. Roos besitter även defensiv skicklighet och är användbar som vänsterback.

Martin har gjort ett bra intryck på oss under våra samtal och kommer bidra positivt till gruppen. Ett kanonförvärv!”

FBC Lerum välkomnar Martin Roos till klubben!