Strålande FBC-insatser i Prag

517

FBC Lerum representerades av tre lag i Prag när årets Prague Games gick av stapeln. Allra bäst gick det för FBCs P01-lag som gick till A-final i B17. P04 Lions förlorade kvartsfinalen i A-slutspelet mot slutsegraren och F02 tog sig till B-slutspelet.Tre lag med stora supporterskaror åkte alltså ner till den här mycket omskrivna turneringen där mestadels tjeckiskt och schweiziskt motstånd väntade.FBCs 01:or med en 21 man stark trupp där 13 av dessa var underåriga skapade störst rubriker som bästa svenska klubblag där man forsade fram i gruppspelet med idel segrar och 33-1 i målskillnad. I slutspelet fortsatte målfestivalen med 18-5 i målskillnad i 8-del, kvart och semi fram till finalen där ett omskrivet Team Zonefloorball stod på andra sidan. I det hopplockade elitlaget med några av Sveriges bästa 01:or (utöver FBCs spelare då 😉 spelade 5-6 SSL-spelare och de blev för tuffa i finalen som slutade 1-5. Ett fantastiskt silver blev det alltså och massor av superlativ i all media över lagets insatser.Coach Anton Olofsson kommenterade lagets insats och Team Zonefloorball:”Jag tycker inte det är något fel i det, alla vet reglerna när man anmäler sig till turneringen och våra killar fick en fantastisk värdemätare i att spela mot Zonefloorball och även om vi förlora finalen hade jag hellre förlorat mot dem än att vunnit mot något annat lag då detta var en grym utmaning och även utbildning för mina spelare, även om såklart alltid vill vinna. Det ska ju trots allt alltid spelas om det och inget lag är oslagbart så förstår inte vad som är fel med att dem deltar, bästa laget vinner alltid och alla visste förutsättningarna.”Martin Wallén, @martinwallenphoto, plåtade P01:s kvart och final – se de fina bilderna här.https://www.martinwallen.com/Fbclerum/Prague/2018-07-13-ZURICH-UNITED-GRASSHOPPER/https://www.martinwallen.com/Fbclerum/Prague/2018-07-14-TEAM-ZONEFLOORBALL/I B14-klassen gjorde vårt P04 Lions också en fantastisk insats och gick liksom P01 rent i gruppspelet med 4 raka segrar och 22-4 i målskillnad! I 8-delsfinalen slog laget överlägset första svenska laget man mötte, IBF Göteborg, med hela 6-0 innan det tyvärr tog slut i kvartsfinalen mot slutsegraren i B14-klassen, schweiziska Zug United.F02 spelade också bra men i gruppspelet där man vann en match och förlorade två varav en mot de finska slutsegrarna i EräViikingit. I B-slutspelets 8-delsfinal blev det sen respass mot ytterligare ett finskt lag.Överlag en fantastisk insats av lagen som representerade FBC Lerum otroligt väl. Det är många FBC-lag som genom åren gjort ett långsiktigt arbete för att komma till Prag vilket sedan blir en stor happening där lagen eskorteras av stora åskådarmassor bestående av de medresande familjerna. Något att sikta på för alla våra yngre lag!Ett jättegrattis till lagen som åkte ner till Prag!