HJ-JAS och P04 till Fatpipe Invitation

295
Foto: Christoffer Sturesson

På fredag så kommer två lag från föreningen bege sig till Linköping för att delta i Fatpipe Invitation, en inbjudningscup som årligen spelas på höstkanten innan serierna drar igång. Ni kommer kunna följa både vårt HJ-JAS samt vårt P04 gäng som åker upp.

Vårt HJ-JAS är inlottade i en trelagsgrupp där man kommer möta Linköping samt Växjö under lördagen först.
– Kul med tufft motstånd, det är två lag som kommer aspirera på playoffplatser i sina JAS-grupper under säsongen. Lite tråkigt att det inte blev fler lag anmälda dock då det hade varit kul med ytterligare en gruppspelsmatch, säger tränare Rasmus Larsson.

Larsson som är ny i rollen som JAS-tränare i klubben och som nu haft ett par månader att bekanta sig med sin trupp och spelare.
– Första tiden känns positiv. Vi har lagt mest fokus på försvarsspelet och lite special teams och det är först nu det sista när vi fått lite mer kontinuitet i truppen som vi man kan bli ännu tydligare. Kan vi få lite sköna svar att försvaret fungerar så kan vi allt eftersom börja inrikta oss mer på det offensiva spelet där jag dock vet att det redan nu kommer bjudas på en hel del sköna kombinationer.

Laget vann ju för snart två helger sedan Björnslaget i JAS-klassen och hoppas nu kunna rida vidare på det.
– Det var riktigt skönt att vi löste det tillslut och att det var många som klev fram. Nu har vi ju även tillgång till A-lagsspelarna och jag hoppas att de ska vara spelsugna och visa upp sig från sin bästa sida i helgen.

Försäsong, hur tänker man resultat kontra prestation?
– Självklart vill man att spelet ska sitta, men vi vill ju även bygga en vinnarkänsla från start. När det är cup så spelar man alltid för att vinna i slutändan och kan vi göra det med bra prestationer så är det en stor bonus.

Truppen i övrigt, några avbräck?
– Vi saknar ett par namn, däribland William Ljungqvist som är skadad. Dock tycker jag vi har en bredd i år och det är nu som övriga kan kliva fram och visa att de vill ha betydande roller i de olika spelformerna.

Ni kan följa lagens framfart och resultat via cupsidan!