En rejäl skalp när herrarna slog Lindås!

460
Foto: Christoffer Sturesson

Lerum gästade under gårdagen Lindås Rasta IBK som under förra säsongen åkte ur SSL och som i år är topptippat i Allsvenskan Södra. Efter en ängslig förstaperiod så visade Lerum styrka när man slog tillbaka Lindås!

Lerum kom till start utan ett antal startspelare och istället fick Marcus Burman och Oscar Ahlsén chansen att starta matchen. Det största glädjeämnet var ändå att vi äntligen fick se hemvändaren Christian Åhman tillbaka på innebandyplanen igen!

Lerum lyckades inte, trots stort bollinnehav skapa några heta lägen i inledningen och Lindås vann de flesta duellerna mot ett ängsligt Lerum. Lindås satte först 1-0 innan man 80 sekunder senare ökade på till 2-0 i powerplay i mitten av förstaperioden. Det var vad som behövdes för att Lerum skulle vakna till och Lerum avslutade periodens starkt när man hämtade in Lindås ledning efter mål av Joakim Fors och Fredrik Bäckman.

Drygt sex minuter in i andraperioden så tog Lindås ledningen på nytt, men denna gången replikerade Lerum snabbt när Anton Sjölund Jurado kvitterade omgående efter att ha vallat in bollen via en Lindås back. Mot mitten av perioden blev det rejält grinigt när båda lagen drabbades av utvisningar. Lerum behöll lugnet bäst och kunde gå iväg till en 3-5 ledning innan pausvila, efter mål av Fredrik Bäckman och Tim Svan.

Lindås fick en smakstart i tredjeperioden när de reducerade redan efter 1.12, men därefter hade Lerum bra koll på matchen. Christian Åhman fick premiärnäta när han satte 4-6 halvvägs in i perioden innan Victor Johansson satte spiken i kistan när han placerade in 4-7 i en tom Lindåsbur.

Överlag en stark insats från Lerum som visar styrka med två raka segrar mot Allsvenskt motstånd. Nu är det bara en träningsmatch kvar när Lockerud/Mariestad gästar Lerums Arena söndag 22/9 kl 16.00

Se intervju med Christian Åhman efter matchen där han pratar om sin comeback och om att slå ett meriterat Lindås.