DJ18 först ut med tävlingsmatcher 2019/20

191
Foto: Christoffer Sturesson

Under helgen startar FBC Lerum DJ18 tävlingssäsongen när de under lördagen reser till Tidaholm för det första steget i årets DJ18SM.

Det är en mix av spelare från föreningens Dam- och U-lag som gör resan till Tidaholm för möten med Fröjered och Lockerud/Mariestad under helgen. Lerum har kvar flera av spelarna i truppen som nådde regionsslutspel förra året och det är något Pontus hoppas upprepa.
– Det kommer att bli tufft, men jag tror att vi har goda möjligheter att gå vidare. Vi behöver göra det som vi är bra på, så jobbar vi hårt i försvarsspelet, går i de kontringar som vi kommer att få och sedan har långa anfall så kommer vi vara jobbiga att möta.

Pontus Persson har denna säsongen tagit klivet över till daminnebandyn och gör sitt första år som tränare för DJ-JAS och DJ18 tillsammans med Jonatan Kaldrup och han ser fram emot att det äntligen startar igång på allvar.
– Det ska bli riktigt roligt att komma igång och personligen ska det bli riktigt kul att få dra igång med matcher som betyder något. Tjejerna väldigt taggade också så känslan är bra inför helgen.

– Vi har försökt få några träningspass tillsammans och vi har ett pass kvar innan helgen där vi kommer lägga fokus på småsaker som frislag och dylikt. Tidigare träningar har vi lagt fokus på försvarsspelet samt pratat om målsättningar och vilka krav vi ska ha på varandra.

Det är som sagt tjejer från olika lag som är med i helgens trupp vilket gör det lite utmanande att få ihop laget, men Pontus är inte orolig att att de inte ska vara förberedda för helgen.
– Många utav tjejerna känner varandra sedan tidigare så det gör inte jättemycket att de tillhör olika lag. Det svåraste har väl varit att kunna spela ihop de formationer som är tänkt att vi ska spela med under SM, dels pga få träningar men också att vi har haft en del skador och sjukdomar.

Under helgen väntar Lockerud/Mariestad och Fröjered och här litar Pontus på att tränarkollegan Kaldrup har koll på motståndet.
– Jag har själv väldigt dålig koll måste jag erkänna, tror Kaldrup har bättre koll. Men Lockerud/Mariestad brukar ha bra juniorlag, medan jag inte har någon koll på Fröjered. Positivt är att Lockerud/Mariestad och Fröjered spelar innan oss så det finns lite tid att scouta och få mer info om båda lagen.

Hur ser det ut i truppen, någon du tror leder vägen under helgen?
– Truppen har sett bra ut och träningarna likaså. Det är en väldigt jämn trupp där många har visat framfötterna så det är svårt att nämna några som sticker ut. Jag tror att många spelare kommer att visa vägen fast på olika sätt, men om jag ska säga något namn så får det bli Sofia Brydolf.

Vi önskar DJ18, Pontus och Kaldrup ett stort lycka till under helgen!
Ni hittar spelschema och resultat här under helgen.

Fakta DJ18
DJ18 spelas i 3 steg där det sista steget är Innebandyfesten.
Steg 1(Kvalspel) spelas helgen 13-15/9 2019
Steg 2(Regionsslutspel) spelas 6-8/12 2019
Steg 3(Innebandyfesten) spelas 17-19/4 2020