Små marginaler när DJ18 missade avancemang

233
Josefine Wollberg gjorde 2 av Lerums 4 mål under lördagen. Foto: Christoffer Sturesson

I SM-spel är det små marginaler som avgöra och extra tufft blev det för Lerum som missade avancemang till regionsslutspelet efter två uddamålsförluster i kvalrundan.

Det började tufft för DJ18 när de fick se sig besegrade mot Lockerud/Mariestad i den inledande matchen. Matchen slutade med uddamålsförlust 1-2 efter en jämn och tight match.. Lockerud gick upp till 0-2 innan Lerum reducerade genom Emma Stålstad, men närmre kom aldrig Lerum trots att man chansade och tog ut målvakten mot slutet.

Då Lockerud slagit Fröjered med uddamålet tidigare under lördagen så väntade en helt avgörande match mellan FBC Lerum och hemmavärden Fröjered om vilket lag som skulle göra Lockerud sällskap till regionsslutspelet. Lerum var piskat att vinna då Fröjered hade fler gjorda mål inför matchen.

Matchen mot Fröjered blev en underhållande historia. Det var högt tempo från start och målchanserna avlöste varandra. Fröjered tog en tidig ledning, men Josefine Wollberg kvitterade omgående för Lerum efter att ha lagt in bollen köksvägen! Därefter skapades det flera klara målchanser åt bägge håll och båda lagens målvakter fick stå för fina parader. I andra perioden kvitterade Lerum genom Emma Brydolf till 2-2. När Lerum forcerade framåt för ett segermål så stack Fröjered upp och satte avgörande 2-3 med tre minuter kvar att spela. Lerum hann med en kvittering till 3-3, återigen genom Josefine Wollberg, men segermålet uteblev och Fröjered kunde avgöra med 4-3 i tom bur och gå vidare tillsammans med Lockerud/Mariestad till regionsslutspelet.