Seger i genrepet

359
Foto: Christoffer Sturesson

Efter att Lockerud kastat in handduken mindre än 48h innan det som skulle bli herrarnas genrep inför seriepremiären, så såg det inte ut som att det skulle bli någon match. Under lördagen blev det dock klart att Pixbo Wallenstam Akademi ställde upp och båda lagen fick en sista genomkörare inför seriepremiärerna i division 1.

Till slut blev det alltså match under söndagen och stor eloge till Pixbo Wallenstam som ställde upp med kort varsel. FBC Lerum mönstrade ett starkt lag, trots att några avbräck fortfarande finns i truppen.

I matchen var det aldrig något riktigt snack utan FBC Lerum var några snäpp bättre än Pixbo och det blev till slut seger med hela 13-3 i Lerums Arena. Det bjöds på en hel del läckra mål där Lerum framförallt i första och tredje perioden rullade mycket boll, medan man i andraperioden inte var lika påkopplade och Pixbo gjorde sina tre mål i den perioden. Lerumspubliken har varit ordentligt bortskämda under försäsongen med att få se ett fantastiskt FBC Lerum som bjuder på mycket underhållning, något vi hoppas få se mer av nu när säsongen startar nästa helg.

Även om det blev storseger och publiken var nöjda, så fanns det mer att hämta enligt tränare Anton Olofsson.
– Bra att få en match i benen inför seriepremiären, stort tack till Pixbo som kunde ställa upp med så kort varsel. Vi gör en sisådär insats med en del övrigt att önska som vi hoppas kunna ta fram mot Skoghalls istället. Kul att Åhman fick producera lite framåt.

Nästa söndag väntar alltså hemmapremiären när Skoghalls IBK gästar Lerums Arena och den första seriematchen ska spela i Arenan. Varmt välkomna då! Biljetter och säsongskort köper ni här.