HJ-JAS mot nytt Jönköpingslag

214
Foto: Christoffer Sturesson

Det vaknas på nytt Jönköpingsmotstånd för vårt HJ-JAS i helgen när man denna gången istället får lämna Rydsberg och ta sig 1,5 timme österut.

Det är Jönköpings IK man ska möta på bortaplan, ett lag med fina traditioner och flertalet SM-guld under de senaste säsongerna.
– På pappret har dom väl inte varit lika starka förra säsongen och denna, om man jämför med 95-99 kullen. Det råder dock inga tvivel om att det är ett bra lag, säger huvudtränare Rasmus Larsson.

Den makalösa krossen från förra helgen är en bedrift som man gärna hade upprepat, men som ser ut att bli ganska långsökt.
– Jönköping är ett klart mycket bättre lag och vi förväntar oss en helt annan matchbild där vi kommer testas mer defensivt vilket blir en utmaning.

Den uppmärksamme noterar även att vårt division 1-lag har premiär på söndag vilket kommer ställa till det något.
– Så är det, Jönköping verkade ju inte jättepigga på att flytta matchen. Vi kommer sakna lite folk och har även ett par skador, men vi har trots det en ruggig bredd och ser fortsatt starka ut på två femmor trots att vi har folk borta. Ser få lag runtom i Sverige som kan mönstra den bredden vi kan och det ska vi visa på söndag vilken fördel vi har av det.

Vem tror du kan bli lite extra het på söndag?
– Ludvig Gustafsson har ju verkligen träffat rätt med sin ruggiga backhand, men jag vet vilken potential vi har i Victor Johansson och jag hoppas att han kan börja trampa igång det ordentligt nu.

HJ-JAS – Grupp H
Jönköping IK – FBC Lerum
Söndag 29/9 kl 14.00
Jönköpings Idrottshus D-hallen