Premiärseger mot Burås!

211
Frida Zätterman första målskytten för damerna - Foto: Christoffer Sturesson

För damerna väntade en på förhand en tuff premiärmatch mot ett rutinerat Burås IK som slutat högt upp i division ett flera år i rad. FBC Lerum tog kommandot i matchen innan gästerna vaknade och kröp allt närmre. Lerum kunde ändå hålla undan och vinna matchen.

Det blev en jämn inledning på matchen och det syntes en hel del premiärnerver i båda lagen med många felpass och missriktade avslut. Efter halva förstaperioden så tog Lerum kommandot i matchen när matchens gigant Mathilda Johansson fint spelade fram Frida Zätterman som tryckte in 1-0 vilket blev förstaperiodens enda mål.

Lerum hade sedan en fin mittperiod där man gick iväg till ledning 4-0(Mathilda Johansson, Julia Tjäder & Tova Wilhelmsson målskyttar) innan Burås lyckades reducera till 4-1 i slutet av perioden och skapade nerv i matchen inför den avslutande perioden.

Det tog bara 56 sekunder in i sista perioden innan Burås reducerade på nytt, 2-4. Lerum höll sedan Burås borta från de riktigt farliga lägena och såg ut att reda ut matchen. Då med fyra minuter kvar så kom plötsligt nästa reducering ur ingenting när en långboll letade sig fram och skickades in otagbart för Laura Ekman i Lerumsmålet. Burås tryckte på för en kvittering, men Lerum höll emot och med 11 sekunder kvar kunde Julia Tjäder via sitt andra mål i matchen säkra tre poäng till Lerum genom att sätta slutresultatet 5-3.

En skön och viktig seger för Lerum mot ett tufft och svårspelat motstånd. För Lerums del väntar nu två raka bortamatcher innan man på nytt kliver in i Arenan när man tar emot Backadalen.

FBC Lerum – IBF Backadalen
Lördag 19/10 kl 16.00
Lerums Arena