Ny seger i omgång två

302
Marcus Berntsson har haft en fin start på säsongen. Foto:Christoffer Sturesson

Under söndagen begav sig vårt HJ-JAS till Jönköping för att spela säsongens andra match. Förra helgen var det mot Östra SK, denna gången mot Jönköpings IK.

Man kom till spel utan en del spelare då det även var seriepremiär hemma i Lerums Arena för A-laget.
– Vi har redan pratat om vår bredd, killarna vet om det också och även om vi saknar några spelare så finns det massvis med andra som kan kliva fram. Bredden är en styrka och det visar vi under helgen, säger Rasmus Larsson.

Det blev en tight förstaperiod mot Jönköping där man hade en 0-1 ledning efter ett sent mål.
– En klart godkänd period, tycker vi förtjänar något mer mål, men bakåt är vi tighta.

I period två gör man ett ryck i slutskedet när man går gör tre mål inom loppet av drygt sex minuter och bland annat tvingar Jönköping till en timeout.
– Jönköping har ett par lägen, men ”Nicke” i kassen är stabil och säker. Känslan är att vi har ännu mer offensivt att få ut, lite timing, fler skott i rätt lägen osv, men att ha 0-5 efter två perioder med fortsatt bra utdelning i powerplay var skönt.

Period tre blev fortsatt kontrollerad, 0-6 kom i första bytet och periodens sista kom på nytt i powerplay.
– Även om Jönköping försöker trycka på så känns vi kompakta. Skottäcken är enorma och slitet killarna gör är underbart att se. Framåt känns vi fortsatt farliga i omställningsspelet och med lite mer fokus hade vi gjort tio baljor utan tvekan.

Någon spelare som ska lyftas fram?
– Laginsatsen, absolut. Killarna gör jobbet, tar sina roller och sprider energi, vilket vi pratade om innan. ”Nicke” i kassen gör en fantastisk fin match och skoj att han får hålla nollan. Jesper Hallqvist är grym i det egen defensiva spelet och täckte allt som gick och lite till. Berntsson har under helgen hamnat i ett offensivt stim och har bra fart under fötterna i omställningsspelet nu vilket genererat en del poäng också.

Redan på söndag väntar ny match när det bli miniderby mot IBK Alingsås.

FBC Lerum – IBK Alingsås
HJ-JAS Grupp H
Söndag 6 oktober kl 16.00
Rydsbergshallen