Oscar Johansson inför helgens hemmamatch

271
Foto: Christoffer Sturesson

På söndag är det dags igen. Vårt HJ-JAS spelar säsongens andra hemmamatch i ”Ryddan”, när IBK Alingsås kommer på besök med matchstart 16.00.

Laget har inlett med två raka segrar och jagar nu sin tredje.
– Vi siktar självklart på att vara obesegrade hemma i ”Ryddan” och att varje lag ska ha det som en mardröm att besöka oss. Alingsås är ett ungt lag, men det finns mycket talang i ett par av spelarna som det gäller att ha lite koll på, säger tränaren Rasmus Larsson.

Oscar Johansson, född 2002, var lagkapten under fjolårssäsongen och har fått samma förtroende i år där även William Ljungqvist innefattas i den rollen.
– Jag ser det som ett stort ansvar och samtidigt är det kul att tränarna har ett förtroende på en, säger Oscar.

Oscar spelade inte förra helgens match mot Jönköping, men ser nu fram emot att möta Alingsås och trycker på följande punkter.
– Först och främst att vi hela tiden håller uppe tempot, har en känsla av att Alingsås kommer vilja försöka dra ner på tempot och spela av så mycket tid som möjligt. Sedan även att vi är noggranna matchen igenom och skapar goda vanor inför kommande matcher. Och till sist att vi hela tiden håller skärpan uppe hela matchen oavsett resultat.

Hur långt kan ni räcka i år egentligen tror du?
– Jag tror att det kan räcka långt, men självklart krävs det mycket. Vi tar match för match och försöker göra en så bra prestation som möjligt varje match, så får vi se hur långt det går! Men kan lova att publiken alltid kommer att få se en fartfylld och rolig innebandy, blandat med hårt slit och noggrannhet.

HJ-JAS Grupp H
FBC Lerum – IBK Alingsås
Söndag 6/10 kl 16.00
Rydsbergshallen