Andra raka för damerna

143
Sofia Brydolf tillbaka och levererade 2+1 Foto: Christoffer Sturesson

Efter premiärsegern mot Burås reste damerna med gott självförtroende till Askim under lördagen för bortamöte med Lindås IBK. Det blev en målrik historia där damerna kopplade ett tidigt grepp som man aldrig var närheten att tappa.

Sofia Brydolf som var tillbaka i FBC till denna matchen stod för matchen första mål när hon gav Lerum en tidig ledning. Lerum dominerade första perioden fullständigt och innan de första tjugo minuterna var spelade så va ledningen hela 1-5 till de röda.

Första halvan av andraperioden fortsatte likt den första perioden där Lerum dominerade och Lerum ökade på sin ledning. Nyförvärven Sara Ljunggren och Julia Tjäder stod för två mål var och Mathilda Johansson för ett när Lerum ledde med 2-10 innan tempot mattades av och Lindås kom in i matchen.

Sista perioden blev en transportsträcka i väntan på slutsignal då matchen redan var avgjord. Lindås passade på att snygga till siffrorna när de vann den avslutande perioden med 2-0, men matchen totalt vanns klart av Lerum med 5-10 efter en mycket stark insats.

Nästa lördag väntar ny bortamatch när Lerum besöker Wallenstamhallen och Pixbo Wallenstam. Lerum som har fullpott ställs mot ett Pixbo med en seger och en oavgjord match inför den tredje omgången.

Pixbo Wallenstam – FBC Lerum
Lördag 12/10 kl 18.30
Wallenstamhallen