Tålamod gav seger mot Nilsby

272
William Ljungkvist med hattrick mot Nilsby! Foto: Martin Wallén

Efter premiärförlusten så väntade årets första längre bussresa när våra herrar reste till Nilsby, en bit ovanför Karlstad i Värmland under lördagen. Lerum bjöds på en arenainvigning och fullsatta läktare när man tog säsongens första trepoängare.

Lerum inledde matchen relativt piggt, därför kom det dubbla kallduschar när Nilsby satte både 1- och 2-0 en bit in i den första perioden. Det var Lerums unga spelare som var hetast denna lördag och William Ljungqvist gav Lerum kontakt när han reducerade till 1-2 i mitten av perioden.

I den andra perioden så tog Lerum kommandot direkt och två snabba mål av William Ljungqvist och Oscar Johansson innebar Lerumsledning. Mot slutet av perioden utökade först Martin Roos ledningen innan Nilsby tog sig tillbaka in i matchen med ett sent 3-4 mål.

Under sistaperioden var det aldrig något snack om saken, även om första halvan av perioden blev mållös. Under slutdelen av perioden så orkade inte Nilsby stå emot ett Lerum som spelade med stort tålamod och resultatet rann iväg till välförtjänta 3-7 och tre mycket sköna poäng för Lerum.

Redan på tisdag väntar nästa match när Romelanda UF gästar Lerums Arena.