Adrian Söderberg väljer FBC Lerum

1064

Ännu ett ungt tillskott ansluter till Lerums herrverksamhet. Denna gång är det den unge backtalangen Adrian Söderberg, född 03, som ansluter till laget.
– ”Det känns väldigt bra och jag är väldigt taggad på säsongen som väntar” kommenterar Adrian.

Förra säsongen fick Adrian debutera i IBK Göteborgs representationslag i Division 2. Det i kombination med spel föreningens juniorallsvenskalag banade väg för en plats i Västsvenskas distriktslag och summerat en fin säsong i bagaget.

Du väljer att anta utmaningen fullt ut att konkurrera om en plats i Lerums herrverksamhet. Vad föll avgörande i ditt beslut?
– ”Det var såklart inget lätt beslut eftersom jag har spelat i IBK Göteborg sen jag började med innebandy. Men efter en hel del tänkande så föll valet på Lerum. Den största anledningen till att jag valde Lerum var framförallt att jag ville ha mer konkurrens, detta eftersom jag tror att det kommer att gynna mig långsiktigt.”

Adrian utvecklar hur han ser fram emot kommande säsong.
– ”Jag ser mycket fram emot att konkurrera om speltid i A-laget och förhoppningsvis få känna lite på allsvenskan. Sedan ser jag även fram emot JAS-säsongen.”

Vad har du fått för intryck av föreningen inledningsvis?
– ”Hittills har jag fått väldigt bra intryck av föreningen. Seriositeten är väldigt hög och detsamma med ambitioner.”

Anton Olofsson kommenterar nyförvärvet.
– ”Känns fantastiskt roligt och spännande att Adrian kommer hit. Det är en ung lovande back med sin främsta styrkor i spelet med boll. Han gjorde 19 poäng på 15 framträdanden i division 2 föregående säsong från sin backplats vilket är fina siffror. En spännande spelare med helt klart framtiden för sig.”

Vi säger varmt välkommen till Adrian samt tackar IBK Göteborg för ännu ett gott samarbete i övergången.