Frank Pihlström, spelarutvecklingsansvarig i damsektionen

791

Frank är en välkänd och erfaren innebandyprofil i regionen. Karriären tog fart på 90-talet i BK Renitz och därefter Robertshöjd BK men han har sedan många år tillbaka en tydlig koppling till FBC Lerum. Efter några säsongers utflykt till bl a Pixbo Wallenstam och Warbergs IC valde Frank att helt vända tillbaka till FBC Lerum. Efter många år inom herrsektionen blev det ett skifte över till damsektionen med fokus på spelarutveckling.

Frank, berätta om beslutet att komma tillbaka till FBC Lerum och valet att jobba med damsektionen.

-Vi hade en snabb sportchef som tog kontakt med mig annars kunde det lika gärna blivit Pixbo igen eller herrsidan i Lerum. Jag var och tittade på våra lag och blev imponerad över kvaliteten på våra spelare och bredden.

Tränade även F05 i Warberg och insåg hur viktigt det är med välutbildade tränare i yngre åldrar och blev lite sugen på att fortsätta på damsidan efter det.

Efter nära inpå 30-talet säsonger som renodlad tränare har du valt att gå in i rollen som spelarutvecklingsansvarig kombinerat med en tränarroll för vårt utvecklingslag. Berätta om innebörden av rollen och vad som attraherade dig att hoppa på detta uppdrag.

Har faktiskt gått och tänkt på detta i några år och mina år som instruktör på Swedish Floorball Youth Camp har fått mig att inse hur viktigt att vi gör rätt saker på våra träningar men även ta bort matchklockan mentalt för att arbeta med rätt saker när vi tränar match (pantamera nivå).

Jag kommer ihåg ett samtal med Peter och Mehregan i Pixbo där vi talade om just spelarutveckling på individnivå. Jag kommer vara ett stöd och bollplank för våra tränare på dam- och flicksidan ända ner till 12-/13-åringarna. Jag kommer besöka och titta på träningar och matcher. Ge tränarna feedback, dela med mig av övningar och ibland hålla i träningspass.

Ditt uppdrag spänner över många lag, från A-lag ner till flicklagen. Berätta om intrycken från dina lagbesök hittills och hur du lagt upp ditt arbete.

Vilka ungdomar vi har ?! Det ser otroligt bra ut. Jag har haft några träningar och fått en ganska klar bild över hur det ser ut och lagt en utbildningsplan på just nu F06 & F05 (F07 kommer) på vad vi skall göra och även pratat med ledarna så dessa förstår vad jag tittar på när jag besöker deras träningar. Sedan så jobbar jag med Felix med vårt U-lag där vi tillsammans skall utveckla dessa spelare och även få dom att förstå va det innebär att ta klivet upp.

Målsättningen är att skapa den bästa tränings- och tävlingsmiljön, utveckla så många spelare vi bara kan, få vårt A-lag att lyfta och som sektion bli attraktiva i regionen. Hur ligger vi till med arbetet och hur ser framtiden ut för FBC Lerum på damsidan?

-Vi ligger riktigt bra till men vi har bara startat och det gäller för oss att ligga i och arbeta långsiktigt och även knyta till oss ledare som är sugna av att vara i denna miljö men även nätverka med andra ledare i Sverige och dela med sig erfarenhet och höra hur andra arbetar. Om det är någon tjej som läser detta och vill utvecklas som ledare/tränare så hör av er.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:

En enorm boost och skjuts framåt för hela damsektionen att få in en så erfaren och innebandykunnig person. Vi behöver vara många som bidrar för att lyckas med våra högt satta mål och personligen är det viktigt att ha en person vid min sida med helikopterperspektiv som tänker långsiktigt.

Frank är bra på att lyssna in, skicklig att anpassa, motivera och kan peka med hela handen när det behövs. Han har ett enormt driv, är utvecklingsbenägen och en obotlig optimist. Det smittar av sig! Dessutom besitter han ett nätverk utöver det vanliga tackvare sunda dialoger under alla år i innebandyns tjänst vilket bidragit till starka relationer runt om i innebandysverige.

TIDIGARE TRÄNARUPPDRAG

•Tränare för BK Renitz (mitt första lag och min första titel som ledare i Gothiacup), en resa från div 5 till kval till div 2

•Ledare för Pixbos 86-lag en säsong

•Två innebandyfester (fyra sista i juniorallsvenskan med slutspel) Robertshöjd

•Ledare breddläger för U19 landslaget (Kim Nilsson och Martin Östholm m.m)

•Tränare för IBK Göteborgs herrlag

•Tränare för Alingsås herrlag

•Tränare för FBC Lerums Div 2 lag 2ggr

•Ledare med U20 laget i lerum

•Tränare för FBC Lerums damlag

•Distrikslaget i Göteborg tre säsonger

•Instruktör för Swedish Youth camp fem gånger

•Tränare P01 FBC Lerum + samarbete P02

•Ledare för Pixbo Akademi med Oskar och arbetar som mentor.