Ellis signar nytt kontrakt

289

Vår egna produkt, backen Eleonora Björnum (född 2001), har skrivit på ett nytt kontrakt och fortsätter satsningen mot allsvenskan. Det nysignade kontraktet innebär att Ellis går in på sin tredje A-lagssäsong med siktet inställt på att ta ytterligare kliv i sin utveckling.

Berätta om din utveckling under dina två säsonger i div 1 och hur tankarna gått om att fortsätta med FBC.

-Min första säsong i A-laget var framförallt lärorik och rolig. Bara att ta klivet upp från div 2 gjorde ju att man svävade lite på moln. Om man jämför mitt spel då med nu är jag mer mogen på plan och tänker (oftast) steget längre. Är mer trygg i mig själv vilket speglar av sig på plan. Varför jag väljer att fortsätta i FBC är till stor del för att jag trivs med min roll i laget och ser stor potential för fortsatt utveckling. Jag tror på det upplägget som vi har just nu sedan så är ju klubben i sig väldigt proffesionellt uppstyrd vilket man som spelare uppskattar!

Vi gjorde en nystart i maj 2019 och för första gången på tre år så fightades laget länge i toppen. Berätta hur du har upplevt säsongen.

-En nystart va något som verkligen behövdes för oss! Det skapade en miljö där det inte funkar att vara bekväm eller luta sig tillbaka. Jag upplever att vi har blivit bättre på att se varje sekvens under träning som tävling vilket bidrar till utveckling. Både spelare och ledarstaben har varit mer målinriktade än tidigare säsonger och det skapar ju konkurrens för på mycket vilja kommer man hur långt som helst.

FBC Lerum dam går in i steg 2 i satsningen mot allsvenskan. Hur ser du på lagets möjligheter att ta klivet upp?

Som jag sa tidigare tror jag på att man kommer väldigt långt på bara vilja. Vi är en ung trupp med talangfyllda och motiverade spelare. Så trots att vi kanske inte bär på lika mycket erfarenhet som andra lag i serien tror jag att vi har stora möjligheter att fullfölja resan som vi startade förra säsongen! Vi är enade om vad som kommer krävas från varje spelare under varje träning och match för att lyckas så nu handlar det bara om att påminna varandra vart vi är påväg.

Vad har du för personliga målsättningar med säsongen 2020/2021?

-Det är nog att utveckla mitt offensiva spel och bli säkrare i närkamper!

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:

-Det glädjer mig att vi har Ellis med oss i vår satsning. Hon har utvecklat sitt spel mycket under sina två säsonger med A-laget. En offensivt inriktad back som är modig, vill driva spelet framåt och slå ut sin motståndare. Det skall vi fortsätta att uppmuntra! Potentialen är stor i spelet med boll och vi kommer få ut ännu mer av hennes kapacitet genom en tydlig spelstruktur, dialog kring beslutsfattande detaljer och träningsmoment med boll i högt tempo innehållandes många aktioner.