FBC Lerum värvar in tvåvägsspelare

647

Vi säger varmt välkommen till Alexander Aronsson, född 1992, som kommer närmast från Älvsjö AIK och spel i Division 1. På bloggen InnebandySthlm kan man läsa följande utdrag där vårt nytillskott benämns när man summerar Älvsjös ”Silly Season”: ”På backsidan har det skett ett par tunga förluster, speciellt Alexander Aronsson som lämnar ett tomrum efter sig med sitt starka tvåvägsspel och framförallt ledaregenskaper.”.

Alexander väljer tillsammans med sin sambo att byta öst mot väst som nyinflyttad i kommunen. FBC Lerum får in en spelare med ett gediget cv som seniorspelare med många förbundsseriesäsonger innanför västen. Nu har han valt att anta utmaningen i vår elitsatsning i Allsvenskan kommande säsong som blir en ny bekantskap för honom.

Efter ett par träningar där föreningen och Alexander fått möjlighet att känna på varandra tog man beslutet att köra vidare tillsammans.

Assisterande tränare Ludwig Bengtsson kommenterar övergången.
– ”Vi får in en spelare med kompetenser som vi tidigare under försäsongen saknat i vår trupp. Alexander gick in i första bytet och bidrog med sina ledaregenskaper som kommer blomma ut fullt i takt med att han kommer in i gruppen. En rak spelare som inte är rädd för att utmana i närkampsspelet. Med sitt sätt att spela kommer vår redan fina backuppsättning att bli ännu mer komplett. Det känns riktigt bra helt enkelt att få in Alexander.”

Vi vill passa på att tacka våra vänner i öst i Älvsjö AIK ett stort tack för ett smidigt samarbete kring övergången.

Varmt välkommen Alexander till FBC Lerum.