Bra helg för DJ-JAS

176

Den gångna helgen spelades Inofficiella Innebandyfesten, arrangerat av Åkersberga och Täby, i sporthallar i Norra Stockholm. Matcherna spelades utan publik och intresserade kunde följa hemifrån via livestreaming. FBC Lerum, som låg på en fjärde plats i en tajt JAS-serie när säsongen avbröts med en omgång kvar, gjorde en stark insats och slutade 7a. Vi tog ett snack med tränaren Pontus Persson.

Hur gick tankarna inför helgen?
Vi började träna några veckor innan vi skulle åka. Vi kände att vi behövde träna ordentligt innan om vi skulle vara med och spela innebandyfesten. Vi spelade även en träningsmatch mot Landvetter och hade en träningsdag för att förbereda oss så bra som möjligt. Tankarna inför turneringen var solklara: Vi skulle vara där för att tävla och att vinna matcher.

Gruppspel med motståndet Pixbo, Bele/Barkarby och RIG Umeå. Tuff lottning!?
Givetvis var det en tuff lottning men också väldigt roligt och inspirerande att möta de bästa lagen i Sverige.

Segrar mot Pixbo och Bele i första två matcherna vilket innebar att FBC Lerum var klara för slutspel. Vad var segerreceptet?
Vi sätter vårt försvarsspel vilket gör att det ger oss goda möjligheter till att vinna matcher och det tycker jag att vi gör mot Pixbo och Bele. Sedan att vi kontrar på våra motståndare gör att vi får många farliga målchanser.

I kvartsfinalen ställdes Lerum mot favorittippande Åkersberga. Ledning med både 3-0 och 4-3, men tyvärr förlust 4-6. Vad hände?
Vi får en kanonstart och har väldigt bra utdelning på de avslut vi har i början av matchen. Åkersberga har väldigt mycket boll efter det och de skapar väl inga jättechanser i de två första perioderna. I tredje perioden blir vi väldigt hårt straffade utav våra misstag och Åkersberga vinner matchen.

Ytterligare två placeringsmatcher spelade Sirius (förlust) och Falun (seger) och till slut en 7e plats. Hur vill du summera helgen? Några/spelare som du vill lyfta extra?
Såklart att det finns en bitterhet och besvikelse att vi inte lyckades avsluta matchen mot Åkersberga på ett bättre sätt vilket hade gjort att vi hade fått en bättre placering. Förlusten tog väldigt hårt på oss och det påverkade vår prestation mot Sirius. Men så småningom kommer både jag och laget vara nöjda med det vi har presterat under JAS-säsongen och helgen i Stockholm. Jag vill egentligen lyfta hela laget som jag tycker har tagit stora kliv under säsongen men en spelare som tog för sig ordentligt i Stockholm var Lise Wadheden.

En dryg handfull tjejer födda 02 lägger nu JAS-åren bakom sig. 03 och yngre representerar FBC Lerum i JAS-serien kommande säsong. Vilka är målsättningarna?
Det har vi inte diskuterat ännu men vi har höga krav på oss själva och vi ska fortsätta utvecklas som lag och individuellt.

F02-tjejerna som nu vuxit ur JAS. fr v. Ellen Follin, Ebba Johansson, Lise Wadheden, Amanda Lindström, Tova Pettersson, Laura Ekman. Sittande: Emma Stålstad