Herrarna på roadtrip

619

I måndags spelade herrarna första träningsmatchen för säsongen, 4-10 mot Mullsjö AIS. Det tuffa matchandet fortsätter då laget nu i helgen åker till Skåne och Halland för trippla matcher mot tufft motstånd.

Tränare Anton Olofsson är nöjd att säsongen äntligen är igång.

Mullsjömatchen. Vad letade vi efter i matchen. Vilka svar fick vi?

Matchen mot Mullsjö blev en helt ok start på försäsongen. Första perioden är riktigt bra framförallt, även första 10 i andra perioden är klart bra. Där efter så tryter orken lite för oss fysiskt men framförallt även mentalt och vi börjar slarva i spelet med boll vilket innebär att vi hamnar i svåra defensiva situationer och måste jobba ännu hårdare utan boll vilket tar hårt på krafterna. I och med att orken tryter så är det svårt att hålla kvalitén uppe i spelet med boll och beslutsfattandet blir gradvis sämre längs matchens gång vilket straffar sig i slutändan. Men som sagt första 30 klart bra, första 50 helt godkänt, sista 10 sådär men det har sin tydliga förklaring i att vi är tröttkörda fysiskt och mentalt samtidigt som vi möter ett topplag i SSL.

Positivt att våra ramar i spelet med boll funkar även på denna nivå och vårt försvarsspel sitter helt ok såpass tidigt på säsongen mot ett såpass bra lag. Omställningsspelet och effektiviteten behöver vi höja framöver.

Hur ser helgens upplägg ut?

Fredag: FC Helsingborg vs FBC Lerum (19:30)
Lördag: Höllviken IBF vs FBC Lerum
Söndag: Warberg IC vs FBC Lerum

Tre nya bra tuffa matcher för oss att samla på oss mer erfarenheter och jobba vidare med vårt spel. 3 matcher, 2 lätta träningar och lite teambuilding står på schemat. Vi åker med full trupp + 3 lärlingar.

Förväntningar på helgen?

Vi matchar rätt hårt tidigt på försäsongen mot riktigt bra motstånd för att vi känner att vi vill bli synade ordentligt och få tydliga kvitton på vart vi behöver lägga lite mer prioritet i utveckling av spelarna men även spelsättet vi vill spela. Försvarsspelet blev knappt synat förra säsongen och det känns viktigt att få det satt på prov nu på försäsongen så vi hoppas framförallt få bra kvitton på det under helgen.

Kvällens match, mot FC Helsingborg, sänds kl 19:30 för 59 kr via denna länk.
https://solidsport.com/fc-helsingborg/games/g/h3z37h2z