Bra kvitton efter herrlagets roadtrip

647

Vårt allsvenska herrlag gjorde i helgen en roadtrip söderut och spelade tre matcher mot SSL-lagen Helsingborg och Höllviken samt ex-SSL-laget och seriekollegan Warberg. Coach Anton Olofsson var nöjd efter helgen trots förluster.

Hur sammanfattar du helgen som helhet?
-Helgen tycker jag blev väldigt lyckad och vi fick många väldigt bra kvitton på var vi är och vad vi behöver jobba lite extra med framöver.
Men helt klart en lyckad helg om man ska bortse från det resultatmässiga vilket var sekundärt denna helgen så är jag verkligen supernöjd!


Tre förluster – det är inte detta laget vana vid…vad var målsättningen med helgen?
-Nej men det är väl inget att hymla om att det var tre tuffa matcher vilket var tanken då målsättningen var att få testa vår offensiv och defensiv mot lag på högsta nivå. Spelet med boll är fantastiskt bra, likaså det uppställda försvarsspelet och det var ju de två kvittona vi ville få.
Sen så tycker jag förlusterna är otroligt nyttiga, vi behöver lära oss att hantera motgångar i matcher och lära oss att förlora eftersom det är något framförallt de yngre spelarna inte är vana att göra.
Det är klart att man aldrig strävar efter att förlora men just i detta fallet så tror jag nog det gynnar oss i ett längre perspektiv kontra om vi hade vunnit någon av dessa matcher.
Det viktiga var prestationen och framförallt matcherna mot Höllviken och Warberg där jag är supernöjd med prestation, men tyvärr lite flintskallig av ineffektiviteten men det hinner vi rätta till under försäsongen utan problem.


Vad har varit dina främsta slutsatser av matcherna?
-Att spelmässigt både offensivt och defensivt är vi otroligt bra, minst lika bra som både Höllviken och Warberg. Men erfarenhetsmässigt är vi fortfarande långt efter vilket märks framförallt i avslutslägen och i omställningsspelet.
Dessa typer av matcher ger oss ju dessa erfarenheter vilket är positivt och vi suger åt oss, ser och lär och blir bättre.


Varje match för sig – hur har det då sett ut?
Helsingborg: Ganska medioker förstaperiod och Helsingborg är skoningslösa i lägena och vi är ineffektiva. 7-1 efter första och valpigheten lyser igenom tydligt framförallt i vårt omställningsspel då vi ofta bjuder på kontring tillbaka när vi ställer om, sista 2 perioderna är ok och det som är positivt är att vi spelar 4-4 sista 40 och vinner tredje med 2-1.

Höllviken: Denna matchen är riktigt bra, vi ligger under med 4-2 med 3 minuter kvar vilket jag absolut inte tycker speglar matchbilden, vi släpper 3 mål sista 3 och det känns smått för jävligt att vi förlorar den matchen med 7-2, jag tycker vi var klart bättre än dem men återigen är det vår ineffektivitet och deras rutin/skoningslöshet i lägena som gör att det slutar som det gör. Dock är vår prestation innebandymässigt otroligt bra!

Warberg: Tycker vi gör en bra prestation, lite trötta huvuden men rent spelmässigt tycker jag vi är minst lika bra som dem dock så är det effektiviteten och stundtals oerfarenheten som straffar oss här med.
Jag är supernöjd med prestationen och det är så detaljer vi behöver arbeta med, när dem sitter på plats så kommer det bli bra lindrigt sagt.
Kul att se våra nya 03er debutera från start också, Ringhagen i målet står för en stabil debut och även Söderberg visar upp sig på ett bra sätt, riktigt spännande för framtiden!


Har du sett några överraskningar?
-Inga överraskningar men lite som jag flaggat för tidigare så tror jag Oscar Ahlsén kommer få sitt stora genombrott i år, han ser riktigt bra ut, klok som en bok i spelet både med och utan boll kombinerat med sin fina blick och bra handleder.
Bäckman är även på en helt ny nivå än tidigare, ser riktigt riktigt bra ut även där.
Överlag så tycker jag det ser väldigt spännande ut på många håll.


Vad händer nu kommande vecka?
-Kommande vecka blir en ganska lugn vecka inledningsvis, imorgon kommer vi köra ett prehab-pass. Tisdag blir även det lite lugnare och sen gasar vi på onsdag torsdag och så avslutar vi veckan med Malmö hemma på lördag i Lerums Arena.

Matchen på lördag börjar 14.30 och vi kommer troligen att kunna streama den ut till vår publik.