Positivt uppstartsläger med damsektionen!

277

Båda våra damlag, div 1 och div 2, hade i helgen uppstartsläger i Lerums Arena fredag-söndag. Man hann med en hel del träningspass och två matcher var per lag vilket resulterade i tre segrar och en förlust.

Vårt representationslag i div 1 fick en raketstart på säsongen. Förutom massor av tid tillsammans med träningar, sociala aktiviteter så spelade man två matcher mot Vinga och Backadalen där det blev storsegrar i bägge fallen. 21-2 resp 6-2 talar sitt tydliga språk. Klubbens damansvarige Mattias Flodén ger sin bild av helgen och uppstarten.

Hur sammanfattar du helgen som helhet?

Glädje, gemenskap, engagemang ihop med ett genomtänkt upplägg gjorde att det blev precis den fullträff vi önskade. Ett läger på hemmaplan i Lerums Arena med hela damsektionen där vi satsar lika mycket på ALLA våra tjejer! Vi har skapat vi-känsla och byggt damsektion och lagvis stärkt respektive grupp genom olika aktiviteter. Spontant, känns det som succé!

Två storsegrar – måste kännas skönt…vad var målsättningen med helgen?Alltid en go känslan att vinna. Och vinna vill vi alltid göra, det är en självklarhet. Men fokus ligger inte där utan det viktigaste är att jobba hårt, supporta varandra och göra rätt saker med boll, då kommer resultaten.Sportsligt var målsättningen att ta kliv med vår spelidé, rent teoretiskt och praktiskt på träningarna. För att under matcherna bli testade och se vad som sitter, vad som fungerar, vad vi klarar av att förändra under en match samt vad vi behöver vidareutveckla. Tycker vi klarar målsättningen med marginal.

Vilka är dina främsta slutsatser av matcherna?

När vi summerar matcherna så är slutsatsen att vi befinner oss i ett klart bättre läge än när seriespelet avslutades i feb/mars. Vi har utvecklat vår spelidé och spelar en innebandy där vi är kreativa, skickliga, modiga och tar initiativ. Vi kan påverka en matchbild tydligare och mer effektfullt jämfört med förra säsongen. Vi är inte på något vis färdiga och har arbete kvar att göra men vi har tagit kliv.

Varje match för sig – hur har det då sett ut?

Tycker att vi i båda matcherna fick effekt av hur vi agerar i spelet utan boll. Motståndarna hamnade i snarlika problem med skillnaden att det inte skedde lika ofta mot Backadalen och att vi i den matchen oftast återerövrade boll i zon 2 och 3. Mot Vinga skedde återerövringen övervägande i zon 3 och 4.Under matchen mot Backadalen blev även vårt anfallsspel mer synat, vilket var positivt. Detta tvingade oss att tänka till och använda fler alternativ och lösningar som vi ännu inte tränat på. Men tjejerna visade förmåga att snabbt överföra teori till praktik vilket föll väl ut. Framförallt i den andra perioden.

Har du sett några överraskningar?

Vi har jobbat med att bygga och forma denna trupp sedan pandemin bröt ut i Sverige. Tjejerna har tränat väldigt ambitiös för att utveckla sin fysiska status. Vi har tränat anpassade innebandypass sedan mars månad med ett koncept övningar utifrån vår spelidé. Alla har visat talang att träna målmedvetet och göra det som krävs på A-lagsnivå. Under denna period har samtliga även visat en spelteknisk skicklighet att utföra det spel vi vill spela. Allt arbete tjejerna lagt ner, har medfört utveckling och skapat en jämn, hög nivå i truppen. En utomstående kanske överraskas av att se våra spelare, junior som senior. Men vi som jobbar nära tjejerna är inte ett dugg överraskade av deras prestationer.

Vad händer nu kommande vecka?

Idag (måndag) har vi vilodag. Därefter har vi tre gemensam aktiviteter (onsdag, torsdag och lördag). En innebandyträning med videoanalys, ett intervallpass och match mot Lindome. Utöver det så gör tjejerna två fyspass (gym och löpning) på valfri dag och plats.

_____________________________________________________________________________

Vårt utvecklingslag som kommande säsong spelar i div 2 hade också en intensiv helg och spelade två matcher. I lördags blev det förlust mot Varla men söndagens match mot Vinga gav seger. Coach Felix Svensson summerade helgen så här:

Ja, vi är mycket nöjda med helgen i helhet – det har blivit mycket innebandy helt enkelt. Vi har jobbat med mycket fokus på uppspel och passningar vilket börjar bli bättre och bättre! Vi har även fokuserat på att umgås med laget och stärka banden mellan spelare och ledare. Första matchen mot Varla var trög. Det märktes att det var längesen det var match och spelet låste sig och tryggheten med boll var sådär. Vi lade ganska snabbt den matchen åt sidan. Andra matchen mot Vinga var betydligt bättre då vi faktiskt gör allt vi tränat på och spelar med självsäkerhet och som ett lag ska göra. Vi går 100% in i alla närkamper och följer spelplanen. Framöver så är det Björnslaget som gäller och mer träning på passningsspel och uppspel samt mycket fokus i försvar samt anfall.