Herrlaget storsegrade mot seriekonkurrenten Malmö

665
Foto: Christoffer Sturesson

I den första hemmamatchen för säsongen spelade vårt herrlag mot seriekonkurrenten, och tillika nykomlingen, Malmö FBC. En darrig start förändrades till en klang och jubelföreställning och seger med 11-4 (1-2, 7-1, 3-1).

Ja, det var äntligen match i Lerums Arena igen men utan mer publik än herrakademin som hade träningsläger i arenan. De fick se ett FBC Lerum som i andra perioden dominerade totalt. Snabba kombinationer, exakt passningsspel, tålmodigt bollande och kliniska avslut gjorde att FBC från 4:e till 14:e minuten i andra perioden sprang iväg från 1-2 till 7-2. FBC:s extremt unga och talangfulla lag kontrollerade sedan händelserna i tredje perioden och utökade även till 11-4 till slut. Ytterligare en 04:a gjorde debut i A-laget, Hampus Flodmar, som visar att det inte är slut på talanger från akademin.

Kolla matchen i Svensk Innebandys app – https://innebandy.app.link/JbOnfUNB98

Coach Anton Olofsson var klart nöjd efter matchen som innebar säsongens första seger:

Det är skönt att få vinna igen, det gillar vi så det var gött! Första perioden var inte så bra, framförallt är första 10 inte alls bra. Vi hade dock med oss det lite i kalkylen att det kunde bli så eftersom vi vaskade om helt i formationerna från tidigare matcher och träningar för att försöka få lite bättre balans i laget vilket jag tycker slog ut väl. Andra perioden är klart bättre än första perioden från våra sida, tredje perioden är också godkänd utan att få överbetyg men andra perioden är helt klart bäst. Extra kul att förstafemman för dagen bestående av två 04:or och tre 02:or vinner sin match i matchen med 6-0, fina siffror som kanske till och med var lite i underkant. Tycker även dem andra två femmorna får klart godkänt, Joel gör sin bästa match för säsongen hittills och är mer delaktig i spelet vilket var positivt för honom själv men även för oss som lag. Nu blir det en lite lugnare vecka den som kommer med matchledigt till helgen.