Nelly Johansson till FBC:s damlag

465

Mycket glädjande kan vi hälsa ännu ett nyförvärv välkommen till damlaget. 20-åriga forwarden Nelly Johansson, bördig från Alingsås, har tecknat ett tvåårsavtal och ansluter från Lindås.

Nelly är en kvick, teknisk forward med en bra spelförståelse. Under säsongen 2019/2020 spelade hon matcher med Lindås div 1-lag och tränade med den allsvenska truppen.Efter en säsong med Lindås blir FBC Lerum ny klubb.

Hur har du funderat och resonerat kring detta beslut?

Jag pendlade nästan 2 timmar till och från träningarna i Lindås och när vi åkte ur div 1 så var valet enkelt när möjligheten med FBC Lerum kom upp. Det fanns inget att tveka på med allt gott jag hört om laget och klubben.

Du har tränat med oss i drygt tre veckor och har hunnit bildat dig en uppfattning om spelartrupp och organisation. Hur är känslan och vilka förväntningar har du på säsongen och laget?

-Jag har fått ett bra känsla av både laget och föreningen. Vi är en bred trupp med många unga talangfulla spelare. Alla i laget har välkomnat mig väl och jag tycker att träningarna har hållit en hög nivå. Jag tror det kommer bli en rolig och spännande säsong där vi kommer kriga hårt om en kvalplats.

FBC Lerum har siktet inställt på allsvenskan. Vad vill du bidra med som innebandyspelare och lagkamrat för att göra laget så starkt som möjligt? –

Jag vill bidra med ett fint passningsspel och förhoppningsvis några poäng. Jag är en riktig vinnarskalle och kommer ge allt jag har både på träningar och matcher för att vi ska kunna nå vårat mål till Allsvenskan.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:

-Nelly har under sina inledande veckor snabbt kommit in i gruppen och på planen visat fina kvalitéer och imponerat i spelet med boll. Hon är en ambitiös spelare med potential att ta ytterligare kliv i vår verksamhet. Nelly passar bra in i det sätt vi vill spela innebandy och under säsongen kommer hon bidra med målfarlighet, öppnande målgivande passningar och ett hårt arbete för laget. Truppen känns nu rustad att ta sig an vår uttalade målsättning.