Damlaget vann stort mot Mölndal

231
Foto: Christoffer Sturesson

Det var ett gäng revanchsugna tjejer som kom till matchen mot Mölndal med en sak i huvudet – vinna vinna vinna. Det gick som man ville och det blev en mycket övertygande seger i Aktiviteten med hela 1-9 (0-4, 0-3, 1-2).

FBC Lerum startade matchen direkt i högt tempo. Tjejerna var så taggade och ville spela så mycket att man åkte på en tidig utvisning för för många spelare på plan. I boxplayet tog det inte lång tid innan dagens poängdrottning Stephanie Borg-Nilsson hittade Ellinor Falck in i mitten och hon vände om och tryckte in den med ett välplacerat skott till 0-1. FBC Lerum äger bollen hela perioden och leder med 0-4 efter första perioden efter ytterligare mål av Sofie Ryynänen, Amanda Lindström och Stephanie Borg-Nilsson.

I andra perioden fortsätter FBC att trumma på och gör ett utmärkt jobb över hela banan vilket gör det svårt för Mölndal att komma till några avslut. Man vinner fortsatt rättvist perioden med 0-3 och sprider fint målskyttet mellan ytterligare ett par spelare när, förutom Stephanie Borg-Nilsson, Nina Olsson och Nelly Larsson också bidrar till målprotokollet.

I tredje blir FBC Lerum lite bekväma men det är aldrig någon fara på taket utan man vinner även den perioden med 1-2. Ännu nya målskyttar i Frida Zätterman och Eleonora Björnum och slutresultat 1-9 vilket stärker efter första omgångens förlust mot topptippade Partille.

”Hela laget gör en bra match där Steff och Elli får lite extra beröm. Steff gör jobbet över hela plan och står för 2 mål och 2 assist. Elli växer för varje träning. Hon gör sin andra seniormatch men det ser ut som att hon alltid har spelat på den nivån och vinner alla kamper i mitten.” säger en nöjd Peter Hugosson efter matchen.

Nu väntar nollpoängaren FBC Vinga i nästa match som Lerum inte hade några svårigheter med i träningsmatchen på försäsongen. Den matchen går av stapeln på lördag 10/10 kl 16.00 i Lerums Arena. Fortfarande gäller maxgräns på 50 personer i publiken och biljetter kommer att släppas på Tickster.