Full pott när HJ-JAS går för tredje raka!

214
Foto: Christoffer Sturesson

Vårt HJ-JAS har inlett säsongen och inte helt oväntat så har man full pott på sina två inledande matcher där man efter fjolårets starka gruppspel, av många ses som en favorit på nytt.

Årets gruppspel inleddes förra fredagen där man tog emot Alingsås. Nyförvärvet Tim Sandblom fanns på planen och var med när man vann med 11-2.
– En bra insats där vi kontrollerar matchen från start till slut. Vi släpper inget mål 5 mot 5 så det tar vi med oss, säger Sandblom.

I tisdags var det dags igen då man på bortaplan mötte Partille i en flyttad match, en match som egentligen skulle varit den riktiga premiären. Även om man tog en 0-2 ledning så blev det en svängig förstaperiod där Partille gjorde tre raka, Lerum tog timeout, kvitterade och hade en 3-3 ställning inför andra.
– Vi är inte påkopplade och det är väldigt studsigt för oss. Känns nästan som vi underskattar Partille lite för dom gjorde det stundtals riktigt bra mot oss. Men som sagt vi underprestera rejält.

Till sist blev det en 3-7 vinst där målen främst kom i den tredje perioden även om man redan i period två tog över mycket av spelet och ägde bollen långa perioder, där Partilles målvakt fick jobba hårt.
– Vi går ner på två femmor inför andra och det känns som vi får bra effekt på det. Vi har chanser att stänga matchen redan i andra men istället står det 4-3 inför tredje. Sedan i tredje kändes det som att Partille inte orkade med att försvara längre och då öppnade sig ytorna. Gött att vinna 7-3 efter en riktigt dålig insats.

På söndag väntar säsongens tredje match när Backadalen kommer på besök i ”Ryddan”.
– Tror att Backadalen kommer som Partille och Alingsås att backa hem i det uppställda spelat, så vi kommer styra spelet mycket. Jag tror att ifall vi har ett bra bolltempo och är påkopplade under hela matchen så kommer vi göra en bra insats.

Sandblom är som sagt ny laget, men har nu hunnit med två matcher samt försäsongscupen, säger såhär om sin första tid.
– Har haft en riktigt bra första tid i laget! Det bästa hittills var väl när vi vann vår egna cup. För egen del har det gått sådär. Känns som att jag har mycket kvar att ge, men det viktigaste är att laget spelar bra!

Vi önskar HJ-JAS ett stort lycka till på söndag. Matchstart 15.00 i Rydsbergshallen.

Biljetter (40st) säljs här via tickster.

Matchen streamas här på Solidsport.