Lerum kammade noll i Örebro

445
Alex och Weddan i samspråk. Foto: Christoffer Sturesson

Med en rafflande inledning med hela 7 mål i den första akten var det bäddat för en målsprakande historia. Det blev det också men där hemmalaget efter en skoningslös andra period kunde döda matchen och till slut vinna med 12-7 (4-3, 6-2, 2-2).

”Vi är otroligt besvikna över dagens prestation, ett riktigt bottennapp. Släpper man 3 mål i sitt egna powerplay är det sällan man får med sig några poäng från en match. Vi bryter ihop, lär av detta och kommer igen.” sa en mycket besviken huvudtränare Anton Olofsson

Det var med en god känsla laget stämplade in på Idrottshuset i Örebro. Matchen startade med ett hemmalag som inledningsvis inte behövde ha så mycket boll då man var extremt effektiva när lägena uppstod. Lerum tog sig tillbaka genom några fina aktioner av framförallt Tim Sandblom men det var Örebro som gick till pausvila med ledning 4-3.

Den andra perioden var lite som inledningen av matchen. Ett ruskigt effektivt Örebro som blandade fina kombinationsomställningar med individuella prestationer. FBC släppte in två mål när man spelade med en man mer och gjorde då ett målvaktsbyte. Energin var riktigt låg i Lerum inför den tredje perioden med 10-5 på tavlan.

FBC Lerum får sedan en perfekt start med en tidig reducering som följdes upp av ytterligare ett mål efter halva perioden spelad. På tavlan stod det 10-7 inför de avslutande klassiska ”sista 10” där allt skulle avgöras. Inte helt omöjligt och det kändes som att FBC hade vind i seglen. Man hade chansen vid ytterligare ett numerärt överläge i 13:e minuten och jakten blev allt mer intensiv. Powerplayet gav dock inte resultat och till slut lyckades Örebro stänga matchen med 11-7 och 12-7 i tom bur.

Nu är det spelledigt kommande helg och därefter ny hemmamatch i Lerums Arena mot seriefavoriten Karlstad den 24 oktober 16.00.

Matchstatistik

Håll utkik efter highlights på www.innebandy.tv/lerum