Succédebut i SSL för Oscar Johansson

898

Efter debaclet i Idrotthuset i Örebro var det bara att ladda om. Speciellt för Oscar Johansson som via sin dubbellicens var uttagen till Pixbo Wallentams bortamatch i Umeå mot nykomlingarna Thorengruppen.

När krutröken lagt sig i Umeå Energi Arena så kunde Pixbo kassera in tre poäng. Oscar Johansson å sin sida fick kröna debuten med ett mål. Påpassligt i yttre slottet kunde ”Ogge” snyggt trycka dit en fin handledare som letade sig fram i nätmaskorna. Vi tog några korta frågor med Oscar så här efter match.

Du har tränat med Pixbo och nu blev du kallad till match. Hur ser du på tiden innan och vad kände du när frågan kom?
– Ja, det stämmer. Har tränat med dem 3-4 gånger nu tror jag och det har känts bra. Har fått ett bra välkomnande och känns som jag kommit in bra i gruppen! När jag fick frågan blev jag självklart väldigt glad. Man har ju alltid drömt om att få debutera i SSL.

Hur var det att ladda om från match med FBC på lördagen till flygning upp till Umeå och start i högstaligan knappt ett dygn senare?
– Med tanke på hur matchen mot Örebro slutade, kände man en stor revanschlust. Tyckte inte det var speciellt svårt att ladda om. Klart att man var arg och frustrerad efter Örebro matchen, men det var bara att släppa den matchen och fokusera på nästa.

Mål direkt i debuten. Kan du ta oss igenom sekvensen?
– Tror att det var William Lindh som spelade ner den i hörnet till Oskar Weissbach, som bryter sig in på stolpen. Ser att hela bortre ytan är ledig, Oskar slår en magisk passning och det är bara att slå in den i öppen kasse!

Sedvanliga frågan så här efterhand, hur känns det?
– Jo, det känns bra. Man var ju lite nervös innan, men det släppte så fort matchen drog igång. Roligt att få känna på hur det är på högsta nivån och självklart extra kul att få göra mål i sin debut.

Under veckan kommer Oscar tillsammans med Noah Johansson, Joel Ekström och Markus Berntsson att bege sig till Nyköping för träningsläger med U19-landslaget. Efter noggranna överläggningar så valde Schweiz att ställa in kommande EFT-turnering för både U19 och Herrlandslaget.