Så ska FBC slå ett obesegrat Burås.

139
Foto: D-foto

FBC:s lagkapten Stephanie Borg Nilsson får ses som en av lagets mest rutinerade spelare denna säsongen. Hon är inne på sin sjunde säsong i a-laget och den tuffe backen har inlett säsongen strålande, även poängmässigt.

Från din backposition är du med i toppen av poängligan, hur känns egentligen den egna formen?
– Formen känns riktigt bra, kanske bättre än någonsin. Just nu är det riktigt roligt med innebandy! Sedan att det blivit lite poäng de första matcherna är bara en bonus.

Dubbla storsegrar efter premiärförlusten, hur ser du på lagets säsongsinledningen efter tre matcher?
– Tycker inledningen är helt okej, men vi har mycket kvar att ge. Vårt offensiva spel har fungerat bra där vi spelar runt och hittar många fina lägen. Det vi behöver jobba på är våran uppspelsfas där vi ibland kan bli lite avvaktande.

På lördag väntar det klassiskt rutinerade Burås i Svingeln, hur går tankarna inför matchen?
– Ja Burås är alltid svåra att möta, speciellt i Svingeln. Men vi är riktigt taggade för ny match så Burås kommer få det svettigt.

Vad tror du blir avgörande för att FBC ska ta en tredje raka seger?
– Det gäller att vi håller farten uppe och släpper på spärrarna. Vi spelar riktigt bra innebandy på träningarna, nu ska vi bara få ut det på match också.

Någon spelare i laget du tycker man ska ha ett extra öga på under matchen?- Emma, Ida H och Elli har varit riktigt heta i veckan. Dem kommer garanterat sätta några kassar på lördag. Sedan var ju Jossan äntligen tillbaka på planen senast efter sin skada, hon är grymt taggad!

Vi önskar ”Steff” och damlaget ett stort lycka till!

Damlagets bortamöte med Burås IK spelas i Svingeln imorgon lördag kl 14.30.