Bolander vill ha mer fart på bollen

282
Gustav Bolander i JAS-laget tidigare under säsongen. Foto: Christoffer Sturesson.

Vårt nyuppflyttade division 2-lag har på allvar dragit igång säsongen och under lördagen spelas säsongens fjärde match i Arenan när Hovås gästar.

Gustav Bolander som tillhör A-lagstruppen, men är tillgänglig via en en dubbellicens har funnits med i de två sista matcherna, där man hittills har sex inspelade poäng.
– En helt okej inledning, vissa saker har vi gjort bra men det finns helt klart mer att hämta.

Första förlusten kom i tisdags när man borta mot fjolårets division 1-lag, Romelanda, föll med 6-5 i en tight match där Bolander vill se vissa fokusområden i dagens match.
– Främst tycker jag det handlar om att vi måste sätta fart på bollen, att få igång ”rullet” ordentligt. Det är när vi har fart under fötterna och släpper boll som vi är som giftigast, då är det även roligast att spela! Sen handlar det även om att hålla disciplinen uppe, att vi är noggranna med bollen men även i försvarsspelet och inte släpper till.

Hovås är alltså laget som gästar idag som även de har sex poäng och under de senaste säsongerna avancerat från division fyra.
– Har faktiskt aldrig mött Hovås så vet i princip ingenting om dem. Men i division två kan allt hända och alla slår alla, så det handlar om att göra en bra prestation över sextio minuter och kriga tillsammans för tre poäng.

Bolander drogs med en skada under försäsongen, men har utöver spel i division två, även hunnit med två JAS-matcher och någon period i Allsvenskan.
– Ja precis, skönt att det hann bli bra till seriepremiären. Det har känts helt okej, men jag har definitivt mer att ge och ser väldigt mycket fram emot resten av säsongen. Jag tror det kommer bli en väldigt givande säsong på många sätt!

Tippa ett resultat i dagens match och vem blir förste målskytt?
– Tuff fråga, det ska bli en rolig match och jag tror vi vinner med 8-4 och ”Bäcke” gör förmodligen första baljan!

Matchen spelas i Lerums Arena B med matchstart klockan 14.00. Vi välkomnar 40 åskådare, biljettköp görs på plats via swish.