DamJAS imponerade mot Hovslätt

217
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerums tjejer i damjuniorallsvenskan höll nollan mot Hovslätt i Rydsbergshallen på söndagseftermiddagen. Samtidigt producerade man 6 mål framåt med mersmak.

FBC visade vad skåpet skulle stå direkt i matchinledningen. Första anfallet slutade med 1-0 redan efter 37 sekunder signerat Ida Hawerman som till slut skulle göra tre mål i matchen. Hon gjorde även 2-0 i mitten av perioden.

FBC dödade matchen i andra perioden då man producerade fyra fina mål – tre av dem under periodens första sju minuter. Linn Löberg, Ida Åberg, Ida Hawerman var målskyttarna. I slutet av perioden fick FBC också möjlighet att spela powerplay. Lerum spelade metodiskt sig fram till målchans efter målchans och till slut slog Ellinor Falck in 5-0 efter 17.34.

I sista perioden bevakade hemmalaget sin ledning och de fåtal gånger Hovslätt kom till farliga lägen stod Nova Vlasak säkert i vägen.

Lerum spelade mycket stabilt och säkert med ett kreativt och vägvinnande passningsspel som gav massor av målchanser. Lerum gick genom segern förbi Hovslätt på bättre målskillnad och har bara förlust mot serieledande Landvetter hittills.

Nästa match är nästa söndag då långresa till Jönköping väntar där JIK är hemmalag – som också har 6 poäng på två matcher.