Rivstart bäddade för seger

417
Joel Ekström bidrog till 7 av FBC:s 9 mål i matchen. Foto: Christoffer Sturesson

Det blev minst sagt en rivstart för ett stukat FBC Lerum i matchen mot Åby Oilers. 0-4 till de rödklädda blev 1-6 inför den andra perioden.

Anton Olofsson kommenterar:
”Vi kommer ut starkt med framförallt vår förstafemma som gör mål i sina tre första byten. Jag tycker vi har bud på mer även om 6-1 inför andra var lovande.”

Rivstarten var ett faktum. Likt Åbys match mot Lagan förra helgen kommer hemmalaget ut till andra perioden med ett flermålsunderläge, denna gången fast beslutna att inte upprepa debaclet. Lerum startar bäst i den andra perioden men får fler frågor ställda till sig. I att hemmalaget fullständigt raserar all struktur med ett mycket böljande give-and-go spel får man matchen dit man vill. Åby spelar på mycket hjärta och energi vilken renderar i att man får peta in fyra reduceringar sista tio av den andra perioden.

Fortfarande i ledning kommer FBC ut något mer avvaktande till en inledning. Nu handlar det om att få tiden och gå för att kamma hem full pott. Successivt växer vi oss tillbaka i matchen och när unge herr Ekström gör sitt 6:e och 7:e poäng för dagen och vi har 5-9 på tavlan känns saken kvar. Åby vill annat och kan i spel 6 mot 5 fina till siffrorna till 7-9. FBC reder ut stormen och tre friska är ett faktum.

Anton Olofsson ger sin syn på matchen:
”Jag tycker att vi blir lite bekväma efter halva matchen och bjuder in Åby i matchen. Vi blir ängsliga och stundtals paralyserade av deras energiska spel. Inför tredje pratade vi mycket om vikten av att få in 2-3 kassar för att kunna stänga matchen, då känns det extra skönt när bland annat Noah Johansson och Joel Ekström kliver fram och stänger matchen. Vi har ju faktiskt även två stolpträffarna när de spelar med tom bur så spänningen blev kanske lite väl onödig. ”