Otrolig allsvensk match gav bara en poäng

313
Matchens lirare, Joel Ekström. Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum presterade de två första perioderna säsongens bästa spel men ändå fick man bara med sig en poäng i mötet mot Åstorp/Kvidinge när matchen fick avgöras i sudden death där bortalaget fick extrapoängen efter 9-10 (3-1, 5-4, 1-4, 0-1)

FBC Lerum har ju de två senaste hemmamatcherna mött tufft motstånd i Karlstad och Lillån och man var revanschsugna på att visa att man även kunde prestera på hemmaplan. Första perioden var strålande utifrån ett rött perspektiv med bra försvarsspel, vassa kontringar och framförallt tre rättvisa mål framåt i 5:e, 8:e och 16:e minuten. FBC tog ledningen när magikern Joel Ekström virkade in bollen till radarpartnern Noah Johansson som lyfte in 1-0. Nästa mål gjordes sen av kusinen Victor Johansson som på patenterat sätt bågade in och hittade en lucka över målvaktens axel till 2-0. Åstorp/Kvidinge hade en hel del boll men Lerum försvarade sig bra och det var en missad bollbrytning som gav bortalaget friläge och reducering i 11:e minuten. Perioden sista mål var en riktig delikatess. Oscar Johansson bröt i försvarszon och rusade över hela plan där han på bortre stolpen fick tillbaka bollen från Joel Ekström och bara hade att peta in bollen. Skottstatistiken i första perioden gick även till FBC Lerum (10-6) som hade bud på ytterligare några mål.

Andra perioden bjöd på fantastisk underhållning där FBC Lerum sprang ifrån ytterligare efter propagandaspel stundtals. Åstorp/Kvidinge började med att reducera 3-2 i andra minuten men sedan hade FBC en otroligt stark period mellan 7:e och 14:e minuten där man bjöd på mycket innebandygodis. Förstafemman satte griller i huvudet på de vitklädda och med mål signerade Noah Johansson x 2, Fredrik Bäckman och Joel Ekström stod det plötsligt 8-3 med ett instick av Åstorp vid ställningen 7-2. Trots att perioden gick med övertygelse till FBC Lerum så knaprade sig ändå Å/K närmare med två mål i slutet av perioden och 8-5 inför tredje är ändå ett resultat man måste ha respekt för – det går fort i innebandy.

Precis som befarades fick bortalaget den start man hoppades på i sista perioden och med två snabba mål och ett kraftigt övertag. Under första nio minuterna får inte FBC iväg ett enda skott men Å/K tio…När de också fick ett powerplay lyckades man komma ikapp – 8-8 gjordes 9.36 in i perioden. Mardrömmen slutade inte där utan Åstorp/Kvidinge fick efter 11.30 ta ledningen 8-9 för första gången i matchen och det är otroligt hur snabbt energin kan flytta från en färg till en annan.

FBC lyckas mobilisera kraft igen och får igång sitt spel och mannen för dagen, Joel Ekström, gör det otroligt viktiga kvitteringsmålet 9-9 på en kontring där han lyckas hitta en liten lucka vid stolpen, tid 17.35. Tiden rinner iväg och det är oavgjort efter full tid.

Sudden death väntade i den här gastkramande matchen där hemmalaget dominerat 2/3-delar av matchen. Å/K får den första heta chansen i förlängningen men Pagoldh i mål gör en ”saloräddning” och istället har FBC bud på mål men ett litet bolltapp ger bortalaget skottläge och extrapoängen till Åstorp/Kvidinge när 9-10 sitter nätet efter 41 sekunder.

Matchstatistik