Fredrik Bäckman matchens profil omgång 9

404

Efter debaclet mot Åstorp/Kvidinge som slutade i förlust efter förlängning så är det nu dags för derby. Vågorna från Askim står för motståndet i Salming Arena och det blir minst sagt ett annorlunda derby med den rådande pandemin. I dagens motståndare återfinner vi även några gamla FBC-lirare som får stöta på sina gamla lagkamrater för första gången på plan.

Matchens profil Fredrik Bäckman har börjat varva upp efter lång skadefrånvaro. Efter att ha missat 4 matcher fick han successivt varva upp med att gå in i numerärt överläge borta mot Åby. Därefter har han växlat upp men är ännu inte i full form.
Sakta men säkert känns det väl som att jag är påväg tillbaka dit jag vill vara. Men jag är inte 100% ännu. Det är oerhört skönt att få spela innebandy igen. Det har varit en tuff tid att få följa laget, som gjort det bra, vid sidan av planen. Jag vill vara med där det händer.

Det blev förlust sist efter förlängning hemma mot Åstorp/Kvidinge. Hur ser du på den matchen?
– Vi är det bättre laget. Man ska inte förlora en innebandymatch om man gör 9 mål. Det känns dock skönt att veta om att vi kan med mindre ändringar ta bort många av deras mål. Nu fick vi visserligen med oss en värdefull poäng men det känns verkligen som tre förlorade.

Det blir ett kärt återseende av Pontus Persson som återfinns i dagens motståndare.
– Det blir en extra krydda att både få spela derby men också få möjlighet att vinna mot sin gamla radarpartner. Den chansen tar jag mer än gärna.

Hur behöver Lerum ta sig an dagens match för att komma ifrån Salming Arena?
– Vi kommer få jobba hårt med vår grundplåt. Jobbar vi utifrån den och även undviker att släppa en 5-målsledning så skall det mycket till att vi lämnar arenan tomhänta.

Fredrik har svårt att bestämma sig vem som man ska hålla ett extra öga på. Han ger därför publiken idag två alternativ.
– Det beror helt på vad man vill se. Pontus Reinholdsson om man vill se en hårt arbetande back med en obehaglig mustasch. Men även Joel Ekström om man vill se en innebandyspelare som haft tur 30 gånger denna säsong redan.

Nu ser vi fram emot ett hett derby med känslor och många FBC-firanden. Du ser matchen bäst med sändningsstart 18.50 på http://innebandy.tv/lerum