Pontus Reinholdsson matchens profil omgång 10

299

Sista matchen innan serien vänder och vi ställs mot seriefavoriten Warberg IC. Den anrika västkustsklubben kommer från degradering i Superligan och till stora delar nya spelare och inför denna match även rotation i tränarstaben. I Lerum och Warberg finns det relationer över laggränserna i spelare och ledare som representerat båda föreningarna. Vi väljer att känna på en av våra spelare med förflutet i Warberg, Pontus Reinholdsson.

Lerum kommer från en övertidsförlust senast mot Lagan. En match som Pontus säger så här om:
– Jag tycker inte alls att vi kommer upp i nivå. Vi känns allmänt sega och inte inne i zonen. Något som inte håller mot etablerade och erfarna Allsvenska lag. Förhoppningsvis var det bara en engångsförteelse. Jag är dock inte orolig att vi inte skulle tagga till för dagens match mot Warberg som känns väldigt inspirerande.

Hur känns det att ställas mot föreningen du innan klivet till oss representerade?
– Speciellt möte helt klart. Det ska bli riktigt roligt att få ställas mot både gamla lagkamrater och vänner, förhoppningen ligger så klart i att få vinna mot de som hade varit grädden på moset. Jag och laget kommer göra allt som vanligt för att tävla om de tre poängen.

När du ska till träningarna och matcherna i Lerum så pendlar du idag från Falkenberg. Hur funkar det?
– Jag tycker att det funkar bra. Man är under höst/vinter inne i det så kallade ”hamsterhjulet” där vardagen bara rullar på med jobb, träning, fritid och match. Sedan är det skönt att ha någon att pendla med som Ludwig (tränare) som är bra på att tjöta på, det blir nästan aldrig en tyst stund i bilen.

Hur ser du på dagens motståndare och vad kan vi förvänta oss för matchbild?
– Warberg är favoriter på förhand med all rätt. Det är ett lag med mycket erfarenhet innanför västen. Årets upplaga är väldigt offensiv så de bör kunna ställa mycket frågor till vår defensiv. Får vi full träff i vårt spel så är vi jobbiga att möta. Jag vill se att vi kommer ut riktigt hungriga redan från uppvärmning och att alla lite som mot Lindås tar sin roll och bidrar utifrån den. Lite som vanligt för oss är att vi minimerar misstagen och straffar våra motståndare. Då tror jag vi kan få en riktigt trevlig kväll i Wictory Center.

Dagens match är en digital publikmatch som Warberg IC arrangerar, ni ser matchen gratis på https://www.warbergic.se/publikmatch