Oscar Johansson matchens profil omgång 12

246

När all julmat är uppäten och nyårsfirandet lagt till handlingarna så är det dags för att serien att vända. Under mellandagarna har matchens profil bland annat blivit utsedd till första halvans bästa back i Allsvenskan Södra. Vi tar tempen på backklippan Oscar Johansson.
– Alltid kul med ett kvitto på att man gör ett bra jobb. Samtidigt har jag laget mycket att tacka för att ge mig förutsättningarna att kunna spela mitt spel.

Tiden går fort. Vi är nu elva matcher in i seriespelet och premiären borta i Björkestahallen sent i september känns väldigt långt borta. Den matchen blev en spännande drabbning där lagen broderligt fick dela på poängen. Oscar Johansson summerar första halvan av serien.
– Tycker vi gjort en helt okej första halva. Vi hade gärna haft mer poäng, men har ändå en positiv känsla inför den andra halvan.

I den senaste sejouren i Allsvenskan hade FBC Lerum skrapat ihop 15 poäng först när serien var summerad. Nu har man 15 poäng med andra halvan framför sig. Så här siar Oscar om att serien vänder.
– Vi har ett bra utgångsläge inför andra halvan. Min känsla är att andra halvan kommer vara bättre och förhoppningen är att ta mer poäng jämfört med första halvan.

Om vi backar bandet lite till precis innan uppehållet. Då ställdes vi mot seriefavoriten Warberg IC och fick med oss en poäng. Dina tankar om den matchen?
– Vi får en riktigt dålig start och släpper in mål i första bytet, sen efter de 5 första minutrarna tycker jag vi tar över matchbilden och är bättre än Warberg i första perioden. Känns som alla var med och bidrog på sitt sätt och hade en bra inställning matchen igenom. Möjligtvis att detta var en av de bästa prestationerna hittills.

Nykvarn åter på agendan. Vad tror du om dagens match?
– Ska bli kul med match igen. Vi kommer ifrån en bra prestation senast mot Warberg och har en god känsla inför matchen. Tror det kommer bli en rolig och händelserik match. Nykvarn är ett duktigt lag med individuell spets så det gäller att ha koll på detta och minimera misstagen.

Och den sedvanliga frågan. Vilka bör man hålla ett extra öga på i FBC Lerum i dagens match?
– Som alltid bör man hålla koll på Joel Ekström. Men även vår lagkapten Martin Roos har sett het ut det senaste!

Vi tackar Oscar för att han delade med sig av sina tankar och funderingar. Matchen ser ni som vanligt på innebandy.tv/lerum med sändningsstart 15.50.