Tapper fortsätter som målvaktstränare

351
Foto: Martin Wallén

Under säsongen 2020/21 har Conny Tapper varit målvaktstränare för damlaget. Hans engagemang, kunskap och personlighet har berikat damlagets verksamhet.

– När jag fick frågan av Mattis(Mattias Flodén) och Frank(Philström) om jag skulle vilja vara med på tjejernas resa mot Allsvenskan var jag först ganska tveksam då jag hade precis slutat att vara delaktig i herrsektionen. Då jag alltid haft ett intresse för att hjälpa målvakterna att synas och få den plats dom förtjänar så tänkte jag att jag i alla fall skulle ge det en chans. Nu med facit på hand så ångrar jag inte en sekund av detta beslut, att kunna få vara en del av denna resa ihop med detta gäng fantastiska tjejer/individer är helt otroligt. Detta är ett lag som jag tror kommer att gå långt, så länge dom bara inser att dom har tiden på sin sida då laget har en låg medelålder. Som sagt, jag ser fram emot att få vara en del av denna resa ihop med tjejerna och övriga ledare.

Conny ser fram emot att fortsätta stötta och arbeta med damlagets två målvakter i Laura Ekman och Sarah Flodmar.
– Laura är en målvakt med otroligt bra teknik i sina förflyttningar och hennes utkast till låga och höga fickorna är som passningar. Det som behöver jobbas på är explosiviteten i förflyttningarna och de djupa utkasten. Laura har sen i höstas jobbat på att bli en starkare kommunikatör och vi har en bit kvar att gå för att hon skall komma till den nivå som vi behöver för att det skall kännas bra. Jag tycker mig se tydliga resultat på att vi är på rätt väg

– Sarah är en målvakt som har en grym räckvidd, detta utnyttjar hon till fullo. Dessutom är hon en mycket kommunikativ målvakt och hon är till stor hjälp genom sin styrande kommunikation i försvarsspelet. Sarah har bra utkast till låga och höga fickan, men även hon behöver jobba med utkast på djupet. Explosiviteten i hennes förflyttningar är något som vi jobbar på och Sarah har även kämpat med en del skador sen jag kom in, men jag tycker mig se tydliga resultat på att vi är på rätt väg och hon har verkligen get 110% på att ta sig igenom sin rehab.

Conny fortsätter om både Laura och Sarah.
– Dom har redan visat sina kapaciteter i division ett och båda dessa målvakter har stor potential att bli framgångsrika målvakter i allsvenskan. Det är två målvakter med stora skillnader, men också med många likheter vilket tillsammans gör dom till ett mycket bra målvaktsteam.

Sportchef Mattias Flodén om Conny
– Conny kom till staben i augusti och vi upplevde omgående ett stort lyft. Han är skicklig på att se detaljer, analysera insatser och prestationer och skapa lämpliga träningsformer. En målvaktstränare av hög kaliber! Connys driv och engagemang för vår målvakter medför att han gör det lilla extra för att driva utvecklingen framåt. Med sin raka och humoristiska personlighet får han hela gruppen att må bra. Vi är mycket glada att vårt samarbete fortsätter.