Tilde Engquist väljer FBC Lerum!

641

Damlaget har gjort klart med sitt första externa nyförvärv. Talangen Tilde Engquist, född 2004 ansluter till FBC Lerum från lokalkonkurrenten FBC Partille.

Sportchef och huvudtränare Mattias Flodén ser Tilde som en hårt arbetande spelare som är skicklig på att placera sig rätt i offensiva ytor.
-Tilde är en seriös och positiv idrottare som tycker om att träna. Exakt den profil på tjejer som vi vill ha i FBC dam. Som innebandyspelare kännetecknas Tilde av att arbeta hårt för laget och hon använder få tillslag i passningsmoment och när målchanser uppstår i och kring slottet. På så vis är Tilde direkt och kvick i sitt spel med boll. Tilde har egenskaper som kommer göra vår trupp starkare och mer mångsidig. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Tilde och tror på en rolig och spännande säsong.

Du har valt att skriva på för två säsonger. Vad fick dig att ta steget till FBC Lerum?
– Jag sökte mig hit då jag kände att en nystart efter en tuff säsong var viktigt för att kunna fortsätta min utveckling. Jag fastnade tidigt för Lerum då det är en förening som vill lika mycket med innebandyn som jag själv samt att jag snabbt trivdes med spelarna i laget. Det gjorde att jag också ville bli en del av föreningen och skrev därför på inför kommande två säsonger.

Du har under en period bekantat dig med FBC Lerum och vårt damlag. Vilka intryck har du samlat på dig så här långt?
– Tjejerna i laget är mycket positiva och träningsvilliga. En väldigt bra förening i sig med många bra spelare. Hittills trivs jag jättebra med både tjejerna, tränarna och inte minst energin på och utanför plan.

Du är en ung träningsvillig spelare i början av din karriär med satsning på seniorspel och JAS. Vad har du för mål och ambitioner med din innebandy? – Jag tränar mycket och ofta för att kunna hjälpa mig själv och mina medspelare att bli så bra som möjligt. Målet är i princip att bli så bra jag bara kan och bidra till att även mitt lag blir det, sedan får vi se hur långt det tar mig.

Vi hoppas att kommande säsong blir mer normal med träningar, matcher och publik. För de som inte sett dig spela, vad är du för typ av spelare?
– Som spelare älskar jag att pressa högt och gör det gärna lite extra tufft. I anfall brukar jag försöka göra mig spelbar för mina medspelare och om bollen väl kommer så skjuter jag på det mesta och hugger på returer. Kort sagt gillar jag att springa mycket och snabba avslut.

Ny förening och nytt lag med målsättning att avancera till allsvenskan. Vilka förväntningar har du på säsongen och vad vill du bidra med?
– Jag har höga förväntningar på kommande säsong. Hoppas framförallt på mycket matchspel då det var ett tag sedan nu. Jag ser även fram emot att lära känna spelarna i truppen och att kunna ge allt tillsammans med tjejer som vill lika mycket som jag själv. Jag kommer definitivt bidra till mycket positiv energi och glädje men även förhoppningsvis lite fina assister och mål såklart.

Vi önskar Tilde varmt välkommen till FBC Lerum!