Stina Persson flyttas upp

424

Den egna produkten, Stina Persson (center) född 2005, har skrivit på ett tvåårsavtal och tar klivet upp till A-laget. Stina har gått hela vägen från Bagheera innebandyskola med lagkompisarna i F05-lag och tränade denna säsong även med JAS.

Under eftersäsongen har Stina även fått träna med A-truppen och hon har imponerat med sin spelförståelse, teknik på trånga ytor och höga arbetskapacitet.


Det har länge varit ett stort mål för dig att slå sig in i A-truppen. Hur känns det nu när kontraktet är signat och en ny utmaning väntar?
– Det känns jätteroligt! Lite nervöst då jag inte spelat på denna nivå tidigare men mest kul såklart. Det har alltid varit ett mål att nå A-laget så det känns roligt att ta klivet upp.

Du har tränat med laget under eftersäsongen och flera av tjejerna känner du genom JAS. Vilka skillnader har du upplevt så här långt?
– Det har främst varit skillnad på tempot och jag har redan lärt mig väldigt mycket. Jag är inte van att spela på denna nivå men tjejerna har varit väldigt snälla och välkomnande vilket varit skönt.

FBC Lerum har som tydlig målsättning att ta klivet till allsvenskan. Dina tankar och förväntningar på säsongen 2021/2022, dels på ett individuellt plan men även sett ur ett lagperspektiv?
– Jag tror laget har goda chanser att kliva upp i Allsvenskan och jag ser fram emot säsongen, framförallt hoppas jag att matcherna drar igång. Jag hoppas kunna prestera på en hög nivå så att vi tillsammans når vårt mål.

Avslutningsvis, du är i början av din karriär med JAS, A-lag och NIU. Vad vill du bidra med till A-laget denna säsongen och vilka mål har du med innebandyn på lite längre sikt?
– Under säsongen hoppas jag kunna bidra med bra saker så att laget utvecklas. Mitt mål har alltid varit A-laget så får jag börja fundera på mitt nästa mål, men jag vill såklart komma så långt jag kan.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
– Stina är tekniskt spelskicklig med fin blick för spelet. Hon hanterar bollen med stor säkerhet i såväl speluppbyggnad som i det etablerade anfallsspelet. Löpkapaciteten, positionsspelet och förmågan att läsa spelet gör att hon kan bromsa motståndarnas attacker och ta tillbaka bollen. Stina är en klassisk tvåvägscenter som kan hantera spelet över hela planen och hon har under eftersäsongens provträningar visat sig redo för A-lagsnivån.