Martin Roos lämnar FBC Lerum

1322
Foto: Christoffer Sturesson

Det står nu klart att Martin Roos väljer att lämna FBC Lerum och istället fortsätta sin karriär i en annan klubb, vilket kommer att presenteras inom framöver.

Roos som anslöt till FBC Lerum inför säsongen 18/19 då han hade tre säsonger bakom sig i Pixbo. Därefter har det alltså hunnit bli tre säsonger i den röda tröjan.

– Det låter ju självklart klyschigt att skriva men FBC Lerum har utvecklat mig till den innebandyspelare jag är idag. Vilket är sant men väldigt klassiskt att säga. När jag kom så var det föreningens andra visit i Allsvenskan och för mig var personliga mål att få speltid samt växa ifrån junioren Martin och plocka fram seniorinnebandyspelaren Martin. Första året var väldigt tufft mentalt och fick se och lära en hel del. Jämfört med år 2 och 3 då man fick möjlighet att bidra på och utanför plan och inse att innebandy handlar så mycket mer än bara på planen. De fick mig att få tillbaka motivationen inför år 2 och fortsätta utvecklas och tävlas med det bästa, säger huvudpersonen själv.

Roos har under sina år varit en lagspelare och har nyttjats både som back och forward, samt axlat kaptensansvar. När laget gick upp från division 1 så noterades han tex för 38 poäng och användes allt som oftast som vänsterforward i den fruktade förstafemman.
– Jag tycker ju detta är fantastiskt kul vilket många inte tror och trivs med att flyttas runt. Detta började faktiskt i tidig ålder för mig personligen och hängt med mig under mina år genom innebandyn. Jag tror det har varit en morot och drivkraft inom mig att utveckla denna typ av flexibilitet och sett det som en fördel för mig emot andra spelare samt en grund för att kunna bli en komplett innebandyspelare i framtiden. Sen är det alltid ett plus att tränarna uppfattat denna mediokra talang man har att kunna placeras på olika positioner under säsongerna. Då man själv insåg under tiden i Lerum att det finns så mycket innebandytalang i föreningen så är jag nöjd med vara ”flyttbar” positionmässigt.

Vad tror du om Lerums chanser framöver efter fjolårets succésäsong?
– Jag tror personligen att det är rätt så stora. Fint lag på pappret med många talanger och erfarna spelare och fullt förtroende till nykomponerade staben. Det finns lag i Södra som säkert vill se sig som favoriter men Lerum har en fin säsong bakom sig och är verkligen ett lag att räkna med kommande säsonger.

Huvudtränare Ricard Carlsson säger följande om tappet av Roos:
– Otroligt tråkigt att bli av med Roos. Han är en stor ledare och pådrivare i FBC. En riktig vinnarskalle där många har svårt att mäta sig med hans kämparglöd, kommer märkas att vi tappar han.