Joel och Noah till U19 VM

405
Foto: Christoffer Sturesson

När Markus Puskala släppte sin trupp till U19-VM i Brno under onsdagsförmiddagen så kunde vi ur Lerumsögon glädjas åt flertalet positiva inslag. Noah Johansson och Joel Ekström belönades med varsin plats, och så även tidigare Lerumsspelarna, Oscar Johansson, Markus Berntsson och Mattias Lövenfors, även om Oscar inte hunnit representera sina nya klubb än.

Spelarna fick beskedet ett par dagar innan via mail, en härlig känsla såklart.
– Det är ett mål man har haft sen man var liten så det var såklart extremt kul när man fick beskedet, säger Johansson själv.

Att få dra på sig landslagströjan och representera Sverige i ett mästerskap är ju något som många drömmer om, men som få får uppleva.
– Det har varit ett mål för mig ända sen jag var liten, men det har ju varit ett extra stort fokus på att ta en plats redan från talangläger 17.

Ni har ju en grupp framför er med Schweiz, Tyskland och Danmark. Vad tror du om den gruppen?
– Jag har faktiskt ingen koll på något av lagen men Schweiz brukar vara en väldigt tuff nation, men jag tror vi har goda möjligheter att vinna den gruppen.

Även om just den här kullen inte spelat tidigare och inte ska ”lastas” för de tidigare mästerskap så kvarstår det faktum att Sverige inte vunnit guld under de senaste tre mästerskapen vilket självklart är en speciell sits.
– Har inte tänkt på det alls men Sverige ska alltid vara med och slåss om guldet så det ska alltid vara lite press på oss.

För din egen del , vad känner du att du vill komma in och försöka bidra med i den här gruppen?
– Mina bästa egenskaper ligger i det offensiva spelet så jag hoppas kunna bidra mycket framåt och sen bidra med en skön stämning utanför planen.

Innan det är dags för avresa så har man en samling kvar för att kunna jobba med det sista i spelet.
– Jag tror det är att sätta de sista detaljerna så som PP, BP och lite andra små detaljer i spelet.

Vi skickar ett stort grattis till samtliga uttagna och framförallt till Lerumsspelarna. Närmare inpå VM så återkommer vi med specifika tider och hur du har möjligheten att se matcherna för att stötta killarna hemifrån.