”Reine” om helgens matcher

276
Foto: Christoffer Sturesson

Säsongen har dragit igång ordentligt för våra seniorlag efter att en tids egenträning. En av de ”äldsta” i truppen är Pontus Reinholdsson som i våras skrev på ett nytt avtal.

Två veckor in och herrarna har hunnit avverka två träningsveckor samt tre träningsmatcher redan.

– Känslan är bra, skönt att det har dragit igång på riktigt nu. Men vi har en del kvar att jobba på innan vi ska vara 100% redo för seriepremiären mot Fagerhult, säger ”Reine”.

I fredags spelare man sin andra träningsmatch. Efter 5-5 i onsdags mot seriekollegan Warberg så blev det förlust mot SSL-laget Mullsjö med hela 10-2.
– Resultatet är verkligen inte godkänt, det springer iväg lite väl mycket i tredje perioden. Vissa delar av spelet sitter inte och inställningen var inte riktigt där i fredags. Men vi har även en del ljusglimtar i spelet som fungerar bra, något att med sig! De är ju därför man spelar träningsmatcher.

”Reine” fick se lördagens match från sidan på grund av skadeproblem. Då ställdes man istället mot hårdsatsande Hovslätt – denna gången blev det vinst med 5-4.
– Matchen mot Hovslätt var i samma stuk som mot Mullsjö, vi var inte påkopplade och slarvade väldigt mycket. Känslan är att vi är effektiva när vi väl kommer i 100% målchanser. Tredje perioden rycker vi upp oss väldigt mycket, alla sprider energi och vill verkligen vinna. Vi saknar lite rutin i slutet på matcherna, någon vi får ta med oss och lära oss utav.

På lördag blir det skarpt läge när man tar emot Lockerud på hemmaplan i det nya konceptet Svenska Cupen.
– Vi ska lägga fokus på vårat anfallsspel, förhoppningsvis styr vi stora delar av matchen så det gäller att vara påkopplade och effektiva när väl chanserna kommer. Ska bli roligt att det äntligen kommer en tävlingsmatch, vi ska ge allt för att ta oss vidare i Svenska Cupen.

Biljetter till lördagens match i Svenska Cupen mot Lockerud Mariestad(begränsat antal) köper du via Tickster.